12 dolog, amit az életvidám párok elalvás előtt csinálnak

  • 2 év ago
  • 5655 Views
  • 3 1
12 dolog, amit az életvidám párok elalvás előtt csinálnak

Bármennyire fontos is az alvás, ez nem jelenti, hogy a pároddal csak felkapjátok a pizsit, ágyba bújtok és már húzzátok is a lóbőrt. Kicsit beszélgessetek, foglalkozzatok egymással.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit tesznek az életvidám párok elalvás előtt.

1. Némítsátok le a telefonotokat, és tegyétek el messzire

A közösségi média függőség elnyomja az oxitocin kibocsátást a testedben. Ez a hormon felelős az érzelmi intimitásért és a kötődésért. Carol Carey pszichoterapeuta a következő, egészen egyszerű szabályt tanácsolja: kapcsoljátok ki a telefonotokat, vagy este 9-kor tegyétek el őket jó messzire.

2. Felejtsétek el a munkát

Próbáljatok meg megfeledkezni a munkáról, és ne csekkoljátok állandóan a munkahelyi email címeteket az ágyban. Sokkal jobb, ha azt az időt inkább egymással és pihenéssel töltitek, így produktívabbak lehettek másnap a munkahelyeteken. Az ágyban, párnák közt lefolytatott beszélgetések közelebb hozzák egymáshoz a párokat, segítenek elfeledtetni velük a problémákat és kipihentebbnek is érzik magukat tőlük. Kerüljétek el a munkával, a pénzügyi problémákkal vagy az aggodalmakra okot adó dolgokkal kapcsolatos témákat.

3. Egyszerre feküdjetek le

Sok pár egész nap nem látja egymást, s különböző időkben fekszenek le. Curt Smith pszichológus szerint az igazán boldog párok együtt mossák a fogukat, és egyszerre is bújnak ágyba. Ez az egyszerű szokás segít a kapcsolatuk melegségét és intimitását fenntartani.

1 2 3 4