Gondolta volna? Egy sor elképesztő tény 10 legendásnak hitt filmről

  • 2 év ago
  • 80433 Views
  • 12 10
Egy sor elképesztő tény 10 legendásnak hitt filmről

Azt lehetne hinni, hogy mindent tudunk a kedvenc filmjeinkről. Amikor azonban alaposan szemügyre vesszük a képkockákat, megdöbbentő felfedezésekre tehetünk szert.

Íme néhány eddig alig ismert részlet, ami bizonyítja, hogy sohasem lehetünk eléggé résen, még a kedvenc filmünket illetően sem.

1) A keresztapa

A keresztapa

Számos statiszta A keresztapa egyik tömegjelenetében (név szerint az esküvőjelenetben) valódi gengszter volt, és elhozta néhány rokonát is a forgatásra. Talán az első olyan filmről beszélünk, mely az amerikai maffia klánok belső életébe enged bepillantást. Ráadásul befolyásos emberek is áldásukat adták A keresztapára, így a gengszterek sem haboztak: jelentkeztek statisztának a számukra oly ismerősnek ható világot színre vivő filmbe.

2) A bárányok hallgatnak

A bárányok hallgatnak

Anthony Hopkins Oscar-díjat nyert A bárányok hallgatnak című filmben nyújtott alakításáért, pedig mindössze 16 percre tűnik fel a színen. A széles körben elterjedt pletykákkal ellentétben igenis pislog ez idő alatt.

3) Az ördög ügyvédje

Az ördög ügyvédje

A bokszmeccs, amit Al Pacino és Keanu Reeves a film alatt néznek, valódi. Az 1996. október 4-én a világbajnoki címért zajló mérkőzésen Roy Jones, Jr. legyőzte Bryant Brannon-t a második menetben.

1 2 3 4