10 zseniális sorozat a közelmúltból, amiket mindenképpen látnod kell

  • 3 év ago
  • 10787 Views
  • 1 1
10 zseniális sorozat a közelmúltból, amiket mindenképpen látnod kell

Továbbra is száguld a tévéipar, az új aranykor pedig remek minőségű, fordulatos, látványos és gyakran okos sorozatokat termel ki.

Ha valami kikapcsolódást keresel azokra a napokra, amikor otthon leszel, nézd meg ajánlónkat!

1) Fekete tükör (2011)

Fekete tükör

A Fekete tükör (eredetileg Black Mirror) egy brit antológia-sorozat, melynek alkotója Charlie Brooker. Különálló epizódjai az információs társadalom és a technológiai fejlődés veszélyeit mutatják be egy-egy disztópikus történetben. Minden rész eltérő szereplőgárdával rendelkezik, sőt, eltérő valóságokban játszódnak. Brooker szerint azonban „az összes epizód a mai életünket mutatja be és azt az életet, amit 10 percen belül élhetünk, ha ügyetlenek vagyunk.

2) Kártyavár (2013)

Kártyavár

A Kártyavár egy amerikai politikai dráma, melynek alkotója Beau Willimon. A sorozat a BBC azonos címmel futó minisorozatának amerikai változata. A sorozat napjaink Washingtonjában játszódik. A történet főszereplői Frank Underwood (Kevin Spacey) Dél-Karolina ötödik választókerületének képviselője, valamint a demokrata párt frakcióvezetője és felesége Claire Underwood (Robin Wright). Az első rész azzal indul, hogy Frank Underwood nem kapja meg a hőn áhított kinevezést az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának élére, ezért feleségével karöltve saját erőből próbálnak bosszút állni, illetve nagyobb hatalomra törni. A sorozat fő témái a kegyetlen pragmatizmus, a politikai manipulációk és a hatalom.

3) 13 Reasons Why (2017)

13 Reasons Why

Hazaérve az iskolából Clay Jensen egy, a nevével ellátott dobozkát talál a házuk verandáján. A doboz tartalma néhány hangfelvétel, amelyek Hannah Barkertől származnak. Hannah Clay osztálytársa és szerelme is egyben, aki mellesleg nem olyan régen öngyilkosságot követett el…

1 2 3 4