A legkedvesebb Disney meséink, melyek betétdalait kívülről fújjuk

  • 2 év ago
  • 2692 Views
  • 0 0
A 14 legkedvesebb Disney mesénk, melyek betétdalait kívülről fújjuk

A rajzfilm csaknem 110 éves története számtalan csodálatos mesét szült és szül azóta is. 14 olyan Disney animációs filmet választottunk ki, melyeket nemcsak a történetért és a mókás, gyönyörű, kedves vagy éppen szívtelen szereplőiért, hanem a zenéjéért is szeretünk.

11) 101 kiskutya (One Hundred and One Dalmatians, 1961)

Amikor Szörnyella De Frász tonnaszámra gyűjti a pici dalmatakölyköket, akiket a hárpia két talpnyalója, Jasper és Horace rabolt el ezernyi háztartásból, nem is sejti, milyen veszedelmet zúdított magára. Az egyik alom szülei, Pongó és Perdita ugyanis (egy város kutyanemzedékének segítségével) ellentámadásba lendül, hogy visszaszerezze az ennivaló kiskölykeit. Roger, a Pongó gazdája vérbeli muzsikus, aki gúnydalt ír Szörnyella De Frásznak (Cruella De Vil) címezve, mely valójában Mel Leven zenei tehetségét dicséri.

12) Tarzan (1999)

Tarzan igazán különleges férfi, hiszen gorillák nevelték fel. Amikor magafajta emberekkel találkozik, életbevágóan fontos döntést kell meghoznia. Marad a dzsungelben vagy a civilizáció részévé válik? Legjobb zene, eredeti dal kategóriában Ocar-díjat nyert ez a szívhez szóló történet Phil Collins A szívem vigyáz rád (You’ll Be In My Hear) című altatójáért.

13) Macskaarisztokraták (The AristoCats, 1970)

Egy nyájas beszédű, kalandos életű kandúr megkísérli hazajuttatni a kényes-fényes és rendkívül népes párizsi cicacsaládot, akiket a komisz komornyik eltávolított az arisztokrata idős hölgy otthonából, hogy ne a házi kedvencek, hanem a háziszolga örökölje a nemesasszony tetemes vagyonát. Macskának születni kell. Ezt hirdeti Floyd Huddleston és Al Rinker fülbemászó dala, a Minden ember macska nem lehet (Ev’rybody Wants to Be a Cat). Bár nem minden pillanatban tudnak azonosulni ezek a kiváltságos állatok a dal üzenetével.

14) Toy Story – Játékháború (Toy Story, 1995)

Egy cowboy baba, Woody irigykedik egy űrhajósfigurára, Buzz Lightyear-ra. Woody mélységesen veszélyeztetve érzi jelenlegi kitüntetett pozícióját, mivel gazdája legkedvesebb játékaként immár az űrembert tartja. Woody szörnyű tettre szánja el magát. Randy Newman feledhetetlen 8és Oscar-jelöléssel jutalmazott) dallama, a Vár rád egy jó barát (You’ve Got a Friend in Me) igazi üzenetet rejt fiatalok és idősek számára egyaránt.

10 filmes tény, amiről csak az igazi rajongók tudnak

//Jana//

1 2 3