A legkedvesebb Disney meséink, melyek betétdalait kívülről fújjuk

  • 3 év ago
  • 2716 Views
  • 0 0
A 14 legkedvesebb Disney mesénk, melyek betétdalait kívülről fújjuk

A rajzfilm csaknem 110 éves története számtalan csodálatos mesét szült és szül azóta is. 14 olyan Disney animációs filmet választottunk ki, melyeket nemcsak a történetért és a mókás, gyönyörű, kedves vagy éppen szívtelen szereplőiért, hanem a zenéjéért is szeretünk.

1) Oroszlánkirály (The Lion King, 1994)

Az állatok királya immár megöregedett. Fiatal utódja, Szimba még az önmegismerés stádiumában van. Néha bajba kerül, mert leghőbb vágya, hogy másoknak örömet szerezzen, valamint erős hajlama van a korlátait feszegetni. Elton John és Tom Rice dala, az Érzed már a szív szavát (Can You Feel the Love Tonight) Oscar-díjat hozott a mesének.

2) Csipkerózsika (Sleeping Beauty, 1959)

Miután a királyi család visszautasítja, a szívtelen tündér megátkozza a hercegnőt, így csak egy igazi herceg csókja mentheti meg az önkéntelenül is álomszuszék leányt. George Bruns-t a rajzfilm zenei eredetiségéért Oscar-díjra jelölték. A Hol volt, hol nem (I Wonder) című dal igazán bájos, és végigkíséri nemzedékek romantikus lelkű nézőit.

3) Jégvarázs (Frozen, 2013)

Amikor az újonnan megkoronázott Elsa királynőről életlenül kitudódik, hogy képes jéggé változtatni bármit, örök telet hozva az otthonára is, a húga, Anna és a hozzá szegődő két útitárs, az egyszerű hegyi ember és Olaf, a hóember megkísérlik helyrehozni az éghajlatot az elbujdosott királynő észhez térítésével. A legjobb eredeti dalért Legyen hó címmel (Let It Go) Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez hazavihették a legnevesebb aranyember szobrát.

4) Hófehérke és a hét törpe (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937)

Hét mókás törpe megment egy gyönyörű hercegnőt, akit a gonosz mostohaanyja az erdőbe száműzött. Amikor azonban végre beleszokik a háztartásuk vezetésébe, Hófehérke meggondolatlan dolgot követ el, ami megpecsételi a sorsát. Legjobb zenéért Oscar-díjra is jelölték az igencsak régi, de igazi klasszikus rajzfilmet, mely Frank Churchill, Leigh Harline és Paul J. Smith zenei ízlését dicséri.

5) Bambi (1942)

20 pillanat, amikor a Disney egy kissé elvetette a sulykot a rajzfilmjeiben

A második világháború ideje alatt készített szívszorító rajzfilm Felix Salten azonos című regénye alapján készült. Bambi, akinek életét születésétől felnőtt, kifejlett szarvassá válásáig nyomon követjük, korán megtanulja, mi a gyász és az éhezés, mégis erős, talpraesett agancsos csodává válik, aki nem riad meg sem a riválisaitól, sem a tűzvésztől. A Hófehérke után Frank Churchill (és társai, Edward H. Pumb és Larry Morey) ismét Oscar-jelölést kap a mesés dallamokért.

1 2 3