A legkedvesebb Disney meséink, melyek betétdalait kívülről fújjuk

  • 2 év ago
  • 2693 Views
  • 0 0
A 14 legkedvesebb Disney mesénk, melyek betétdalait kívülről fújjuk

A rajzfilm csaknem 110 éves története számtalan csodálatos mesét szült és szül azóta is. 14 olyan Disney animációs filmet választottunk ki, melyeket nemcsak a történetért és a mókás, gyönyörű, kedves vagy éppen szívtelen szereplőiért, hanem a zenéjéért is szeretünk.

6) Szépség és a szörnyeteg (Beauty and the Beast, 1991)

Egy fiatal lány, akinek az édesapját egy félelmetes szörny bebörtönözte, magára vállalja apja fogságát. Azt azonban nem is sejti, hogy a rettenetes külső mögött egy elvarázsolt herceg lapul, akit csak az igaz szerelmi csók tud megmenteni. A rajzfilmet két Oscar-díjjal jutalmazták, mindkettő a zenéjéért járt. Alan Menken és Howard Ashman Hol volt, hol nem volt (Beauty and the Beast) című dala, valamint Alan Menken legjobb eredeti muzsikája kapott díjat.

7) A dzsungel könyve (The Jungle Book, 1967)

Bagira, a párduc és Balu, a medve nehéz időket él át, mire meg tudja győzni Mauglit, hogy hagyja el a dzsungelt az emberi civilizációért. Balu dala, az Amíg van egy-két jó falat (The Bare Necessities) kiváló szimbóluma a dzsungel törvényeinek. Terry Gilkysont legjobb eredeti dal kategóriában Oscar-díjra is jelölték.

8) Aranyhaj és a nagy gubanc (Tangled, 2010)

A varázslatosan hosszú hajkoronával megáldott Rapunzel egész eddigi életét egy toronyban töltötte, mert csecsemőkorában elrabolták. Ő valójában a királyi pár egyetlen gyermeke. Amikor egy szökött tolvaj, Flynn Rider rátalál a búvóhelyére, megegyeznek, hogy a férfi megismerteti vele a külvilágot, és a szőke lány cserébe visszaadja neki Flynn rablott kincsét, ami hogy, hogy nem, pont az a kicsiny korona, mely Rapunzel fejét hívatott volna díszíteni. Ez a mese is Oscar-jelölést kapott a legjobb animációs filmzene kategóriában, méghozzá Alan Menken és Glenn Slater romantikus daláért, a Végre látom már a fényt (I See the Light) című dallamért.

9) Hamupipőke (Cinderella, 1950)

Amikor Hamupipőke kegyetlen mostohaanyja megakadályozza, hogy a lány eljusson a herceg bájába, váratlan segítsége akad, így jutva el a herceghez. A filmet két Oscar-jelöléssel jutalmazták: egyrészt a legjobb zenéért Oliver Wallace és Paul J. Smith, míg a legjobb dalért, a Csiribí csiribá címűért (Bibbidi-Bobbidi-Boo) Mack David, Al Hoffman és Jerry Livingston részesült kitüntetésben.

10) Pocahontas (1995)

Egy brit katona és az Algonquin indián törzsfő lánya egymásba szeret a 17. századi Virginiában, miközben az angol gyarmatosítók könyörtelenül betörnek az indiánok földjére. Alan Menken és Stephen Schwartz két Oscar-szobrot vihetett haza a mese dallamvilágáért: a legjobb musical vagy vígjáték zenéjéért, valamint az Ezer színnel száll a szél (Colors of the Wind) című melódiájukért.

1 2 3