12 híres film, amiről nem is tudtad, hogy igaz történet alapján készült

  • 2 év ago
  • 32575 Views
  • 5 4
12 híres film, amiről nem is tudtad, hogy igaz történet alapján készült

Az igaz történeten alapuló filmek mindig adnak egyfajta pluszt az élményhez. Összegyűjtöttünk nektek pár filmet, melyeknek alaptörténetét a valóság ihlette.

(1) Aviátor

A film bemutatja Howard Hughes életét, a légijármű úttörőjét és Hell’s Angels igazgatóját. Hughes az 1927-1947 közötti időszakban sikeres filmgyártóvá vált, de súlyos OCD-vel (rögeszmés-kényszeres rendellenesség) küzdött közben. Leonardo DiCaprio nagyon hatékonyan játszotta Hughes szerepét a filmben. A film a Charles Higham című könyv adaptációja.

(2) Rémálom az Elm utcában

A film sokunkat megrémített, de végül kiderült, hogy ez nem csak egy film. Wes Craven, a film rendezője egy igazi történetet olvashatott el az újságban, ahol az emberek titokzatos módon haltak meg, miután rémálmokat láttak.

(3) Vadászat a vörös októberre

Az amerikai thriller Sean Connery és Alec Baldwin főszereplésével Tom Clancy 1984-es, ugyanazon a néven ismert bestseller regényén alapul. A hidegháborúról szóló történet egy szovjet haditengerészeti kapitányról szól, aki az amerikai tisztek ellen tevékenykedik. Az amerikai CIA-ügynökök egyike azonban közbelép és átírja a terveit.

1 2 3 4