10 motiváló film, amelyet igaz történetek ihlettek

  • 2 év ago
  • 59153 Views
  • 5 3
10 motiváló film, amelyet igaz történetek ihlettek

Sokszor, amikor nehézségekkel küzdünk, abból tudunk a legjobban erőt meríteni, ha látjuk, hogy vannak emberek, akiknek sikerült felállni a padlóról, akik le tudták győzni a nehézségeiket és győztesen jöttek ki a küzdelmeikből. 

Most tíz ilyen filmet hoztunk, hogy legyen mibe kapaszkodnod akkor is, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnéd.

1) A fegyvertelen katona (2016)

A fegyvertelen katona (2016)

A második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé válik, amikor a háború legvéresebb, okinawai összecsapásában egyetlen elsütött fegyver nélkül hetvenöt ember életét menti meg, kiérdemelve ezzel a Kongresszus Becsület Érdemrendjét.

2) A mindenség elmélete (2014)

A mindenség elmélete (2014)

A Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, a fiatal és rendkívül tehetséges kozmológus előtt ígéretes karrier áll. Egy napon megismerkedik egy bölcsész lánnyal, Jane Wilde-dal, nem sokkal később azonban élete gyökeresen megváltozik, amikor 21 évesen motoros neuronbetegséget diagnosztizálnak nála. Az orvosok egybehangzó véleménye szerint hamarosan le fog bénulni, életéből mindössze két éve van hátra. Stephen és Wilde szerelme azonban nem ismer korlátokat, és összeházasodnak. A lány biztatja fiatal férjét, hogy fejezze be a doktorátusát, melyet követően Stephen belevág az idő természetét kutató ambiciózus munkájába. Mindeközben teste egyre szűkebb korlátok közé szorul.

3) A király beszéde (2010)

A király beszéde (2010)

Erzsébet királynő édesapja, VI. György bátyja lemondását követően került a trónra. A király erős dadogása miatt nem érezte magát alkalmasnak az uralkodó szerepkörére, és képtelen volt nyilvános beszédet tartani. Számos kezelésen vett rész, miután megismerkedett a liberális Lionel Logue-gal, aki a hagyományostól meglehetősen eltérő módszerének köszönhetően végül vissza tudta adni György önbizalmát és hangját is.

1 2 3 4