10 színész, aki szó szerint a vérét adta, hogy hiteles legyen a vásznon

  • 2 hónap ago
  • 5398 Views
  • 0 0
10 színész, aki szó szerint a vérét adta, hogy hiteles legyen a vásznon

Filmeket készíteni nagyon menő dolognak tűnik, de a mindennapos őrlés ott is hihetetlen nehéz tud lenni. Az emberek megsérülhetnek a forgatásokon – és most nem csak a kaszkadőrökre célzunk. A film sztárjai is megsérülhetnek, és néha ez is bekerül a végső verzióba. Lehet azért mert túllépték a forgatási időt, vagy lehet azért mert a színész annyira megsérül, hogy nem tudná még egyszer megcsinálni.

Nem gondolnád, milyen gyakran történik olyan sérülés egy forgatáson, ami benne marad a kész filmben… Íme 10 színész, aki megszenvedett az alakítása miatt.

1) Channing Tatum – Foxcatcher

Channing Tatum (Foxcatcher)

Channing Tatum nagyon törekedett a hitelességre, amikor a birkózó Mark Schultz-ot játszotta, a Foxcatcher-ben. Tatum legalább két komolyabb sérülést szenvedett a dráma forgatása alatt, mindkettő belekerült végül a filmbe. Egy birkózó jelenet alatt megkérte színésztársát, Mark Ruffalot, hogy tényleg üsse meg, ő pedig eleget tett neki, és úgy megütötte, hogy beszakadt Tatum dobhártyája. Egy másik jelenetben a színésznek idegösszeroppanás-közeli állapotot kellett hozni egy hotelszobában. Tatum egyébként is eléggé ki volt már borulva, ennek vége pedig az lett, hogy durván beleverte a fejét a tükörbe. A jelenetben a saját vére látható.

2) Leonardo DiCaprio – Django elszabadul

2012. - Django elszabadul - (Django Unchained)

Az Oscar-díjas színész egy tébolyult rabszolgatartót játszik Quentin Tarantino 2012-es westernjében, és az egyik intenzív jelenetben közli Djangoval: tudja, hogy felesége kiszabadítására készül, és hogy hangsúlyozza mondandóját, rácsapott az asztalra, ahol azonban véletlenül, pont egy üvegbe ütött bele. De mint tudjuk, ő profi, így befejezte a monológot, közben pedig kivette a kezéből az üvegdarabokat.

3) Brad Pitt – Trója

Brad Pitt

Amikor a végső csatajelenetet vették fel a 2004-es Trójában, a színész olyan szerencsétlenül landolt, hogy szinte látni a fájdalmat az arcán. Nem csak eljátszotta. Az élet iróniája, hogy Pitt a görög harcost, Akhilleuszt alakította, miközben megsérült az Achilles-ínja, ami Akhilleusz egyetlen gyenge pontja volt. “Ez szomorú, hülyeség, de igaz” – mondta Pitt később.

1 2 3 4