A 10 legdurvább hollywoodi baleset, amikor pillanatokon múlt a sztárok élete

  • 2 hónap ago
  • 14189 Views
  • 1 1
A 10 legdurvább hollywoodi baleset, amikor pillanatokon múlt a sztárok élete

Bruce Willis például megsüketült a Die Hard miatt, de még mindig jobban járt, mint Channing Tatum, akinek ott égett meg, ahol a legjobban fáj. És még ő sem panaszkodhat, hisz túlélte az esetet.

Listánk szereplői közül nem volt mindenki ilyen szerencsés. Íme a 10 legdurvább hollywoodi baleset története.

1) Bruce Willis belesüketült a forgatásba

Drágán add az életed! /Die Hard, 1988/

Bruce Willis az 1998-as Die Hard film forgatásán a bal fülére kis híján megsüketült. A rendező John McTiernan extra hitelességet akart látni a filmen, így a forgatáson olyan vaktöltényeket használtak, amelyek lényegesen hangosabbak voltak, mint az alap vaktöltények. Aztán jött az a jelenet, amiben egy asztal lapján keresztül lő le egy terroristát – azaz messze túl közel a hang forrásához. Willist egy interjúban arról kérdezték, mi a legtaszítóbb szokása, ekkor mesélt az esetről: “Egy baleset miatt, ami az első Die Hard alatt történt, elvesztettem a hallásom kétharmadát a bal fülemre, így gyakran hallani a számból, hogy „MI VAAAN?

2) Jézusnak lenni nem könnyű

7) Jim Caviezel – A passió (2004)

A Passiót, ha emlékszünk a brutálisan direkt jelenetekre, nézni sem volt egy babarózsaszín élmény, de a forgatás még ennél is keményebb lehetett: a rendezőasszisztens Jan Michelinibe például kétszer csapott villám. Mondhatnánk, hogy Jim Caviezel, aki Jézust alakította, ennél olcsóbban megúszta, minthogy belé csak egyszer csapott villám a forgatás során, de nemigen lenne helytálló, minthogy ezen túl Caviezel épp eleget szenvedett a hipotermiától, az elfertőződött tüdejétől, a szerep kedvéért kiugrasztott vállától és attól, hogy a korbács egy harmincöt centis sebet vágott a hátán.

3) Dolph Lundgren ökle nem viccel

Sylvester Stallone – Rocky IV (1985)

Sylvester Stallone a Rocky IV forgatásakor egy alkalommal arra kérte Dolph Lundgrent, hogy essen neki úgy igazán, ahogy az igazi bokszolók. A dolog vége az lett, hogy Sly szívburka megduzzadt, és repülővel száguldottak vele kórházba. A biztosító eleinte nem akart fizetni, mondván a sérülés inkább úgy néz ki, mint amilyeneket a frontális karamboloknál szoktak látni, amikor a kormánykerék megüti a mellkast. Stallone így válaszolt: “Látták már Dolph Lundgrent? Az egy kamion. Az egy kormánykerék. Az egy frontális ütközés.” A társaság nem sokkal később elfogadta a kérelmet, és fizetett.

1 2 3 4