13 horrorfilm, amely hihetetlen, de igaz történet alapján készült

  • 6 hónap ago
  • 104056 Views
  • 9 10
13 horrorfilm, amely hihetetlen, de igaz történet alapján készült

A félelem nem mindig „kísérőtünet”, hiszen legtöbbször tisztában vagyunk azzal, hogy amit a képernyőn látunk, nem valós történet.

De mi történik akkor, ha az adott film mégis igaz történeten alapul? Górcső alá vettünk 13 horrorfilmet, amely valós történet alapján készült.

1) A kígyó és a szivárvány (1988)

Cselekmény: A Harvard Egyetem antropológusa Haiti-ba megy, hogy rejtélyes szerhez jusson, amely elnyomja a psziché működését.

Az igazi történet: A film alapja Davis Wade könyve, A kígyó és a szivárvány. Davis személyesen szembesült egy félelmetes tudással, amely évszázadra nyúlik vissza. Könyvében a zombifikáció hihetetlen tapasztalatáról ír.

2) Megszólít az éjszaka (2002)

Cselekmény: John Klein és a felesége egy házat szeretne vásárolni. Belekeverednek egy autóbalesetbe, miután megnézték az egyik házat. Mary azt állítja, hogy furcsa lényt látott.

Az igazi történet: A film John Keel könyve alapján készült. John tanulmányozta tanúk történeteit és saját kutatást végzett. Az utolsó alkalommal, amikor a Mothman-t látták, az ezüsthíd összeomlása előtt 46 ember halálát okozta.

3) A rém (2003)

Cselekmény: Aileen Wuornos, egy prostituált, megverték és megerőszakolták egy ügyféllel való találkozása során. Aileen megöli az ügyfelet, és a revolvert a táskájába rejti. A baleset után Aileen elkezdi megölni mindazokat az ügyfeleket, akikről úgy gondolja, hogy meg kell halniuk. A saját szabályait követi, és csak azokat nem öli meg, akik jónak tűnnek.

Az igazi történet: Ez a film az Aileen igazi története. Wuornost halálbüntetésre ítélték. 2002. október 9-én kivégezték.

4) An American Haunting (2005)

Cselekmény: A boldog és tiszteletre méltó Bellok átok alatt van. Egy kísértetet látogatnak meg, ami a családtagok halálát akarja.

Az igazi történet: 35 könyvet talál a családról, amelyet titokzatos szellem támadott meg. Valami paranormális a Bells-ot kínozta, és életüket több éven keresztül elviselhetetlenné tette. Megölt egy családtagot. John Bell halála az egyetlen az amerikai történelemben, amit egy kísértet okozott.

1 2 3 4