15 rejtett utalás a Marvel Filmes Univerzumból, amit sosem vettél észre

  • 1 év ago
  • 12551 Views
  • 1 2
15 rejtett utalás a Marvel Filmes Univerzumból, amit sosem vettél észre

Ha csak arra gondolunk, hogy manapság már a két perc hosszú előzetesek különböző utalásairól is lehet készíteni elemzéseket, akkor vajon hány rejtett kikacsintás van a Marvel Filmes Univerzum nagy egészében, ami mára több, mint húsz filmet taglal? Hihetetlenül sok, ezért a lehető legnehezebb feladat abból a felhozatalból néhányat kiválasztani.  

Alábbi cikkünkben igyekeztünk összeállítani egy véletlenszerű listát egy-két jobb hivatkozásról, de most csak az egész estés mozikat vettük jobban nagyító alá.

1) A hihetetlen Hulk (2008)

A hihetetlen Hulkban (2008) interjú készült két diákkal, akik látták a zöld fenevadat akcióban – ők név szerint Jack McGee és Jim Wilson. Előbbi egy Bruce Banner-t és a Hulkot nyomon követő újságíróra utal az egykori tévésorozatból, míg az utóbbi egy fiatal árva, aki a karakter barátja lett a képregényekben, ráadásul Sólyom (Sam Wilson) unokaöccse.

2) Vasember (2008)

Az első Vasember filmben egy óriásplakát formájában okosan rejtették el Fin Fang Foom-ot (történetesen egy óriási idegen sárkányt), nem véletlenül, hiszen a címszereplő egyik híres ellensége. A poszter mindössze egy rövid pillanatra látható a filmben, de még úgy is nehezen vehető ki, hogy mi akar lenni, tehát ez határozottan a nagyobb képregényrajongók számára elrejtett ínyencség.

3) Bosszúállók (2012)

A Lokival folytatott beszélgetésében a Bosszúállók (2012) fináléja előtt Tony Stark úgy említi meg az újonnan alakult csapatot, mint „a Föld legnagyobb hősei”, eredetileg tehát „Earth’s mightiest heroes”, közvetlenül utalva a Bosszú Angyalai képregények borítóira, amelyeken 1963 óta szinte kivétel nélkül szerepel ez a felirat. Jelentőségét az ezen a címen futó rajzfilm szintén hivatott alátámasztani.

4) Bosszúállók (2012)

A Bosszúállók közkedvelt első stáblistás jelenetét felvezetve már magában a filmben megjelent a Shawarma étterem, amikor Vasember az egyik idegen Leviatánt elintézve a földre zuhan. Különösen klassz megoldás volt, lévén, hogy a csata után Tony javasolja a többieknek az ottani ebédet.

1 2 3 4