15 érdekesség Pókemberről, amit a filmekből nem hallhattál

  • 1 év ago
  • 7743 Views
  • 0 1
15 érdekesség Pókemberről, amit a filmekből nem hallhattál

Pókember sokak örömére hazatért a Marvelhez, Tom Holland megformálásában, de elődei, Tobey Maguire és Andrew Garfield is népes rajongó tábort tudhat magáénak, ahogy a filmjeik is.

Most ezek kapcsán szemezgetünk azokból az érdekességekből, amelyek miatt a filmek olyanok lettek, mint amilyenek (akár a szó pozitív, akár negatív értelmében) és amiért még mindig várjuk, hogy a falmászó szuperhős behálózzon bennünket.

1) Az első Marvel logó

A 2002-es Pókember volt az első Marvel-mozi, ami előtt a jól ismert Marvel-logo volt látható. Emlékezetességéhez némileg Danny Elfman alatta hallható taktusai is hozzájárultak.

2) A jelenet, amit 156-szorra sikerült felvenni

A jelenetet, amikor Peter elkapja az ebédlőben Mary Jane-t, majd utána a tálcát rajta a kajákkal CGI nélkül kívánták felvenni. A 156. alkalommal sikerült is.

3) Willem Dafoe a kaszkadőrjelenetei 90%-át maga csinálta

Ennek köszönhető, hogy az eredetileg sokkalta páncélszerűbb jelmezen könnyítettek. A végleges változat így is 580 darabból állt és a színésznek fél órába tellett belebújnia.

4) Tobey Maguire majdnem visszamondta a szerepet a 2004-es Pókember 2-ben

Súlyos hátproblémákkal küszködött. Jake Gyllenhaal már be is jelentkezett a helyére és el is kezdett edzeni, de Maguire végül mégis bevállalta, Gyllenhaal pedig vigasztalódhatott a Holnaputánnal. Ennek ellenére, amikor később ráesik a kocsira, és a hátát fájlalja, teljesen véletlen, az már benne volt a forgatókönyvben.

1 2 3 4