10 film, amiktől el fogod dobni az agyadat

  • 1 év ago
  • 15276 Views
  • 1 4
10 film, amiktől el fogod dobni az agyadat

Te is szereted az izgalmas, már-már kiszámíthatatlan filmeket, amikor az utolsó utáni percekben következik be a mindent megváltoztató fordulat?

Ha igen, akkor ajánljuk figyelmedbe a most következő tíz zseniális remekművet, melyek noha nem örvendenek mindent elsöprő népszerűségnek, de aki veszi a fáradtságot és leül megnézni őket, azt garantáltan nem éri majd csalódás.

1) Törés (2007)

Törés (2007)

Ted Crawford (Anthony Hopkins) rájön, hogy fiatal felesége megcsalja. Bosszúból kieszeli a tökéletes gyilkosságot, azonban tervét nem fedi fel senki előtt. Pisztolyt ragad, és elteszi láb alól a csalfa nőt. A házába rontó rendőrök Crawfordot pisztollyal a kezében találják. A nyomozó, Nunally (Billy Burke) a nőben felismeri a szeretőjét. Crawford nem tagad semmit, rövid úton a rácsok mögött találja magát. Az ügy egyszerűnek tűnik, ám a bíróság egyre jobban belebonyolódik az esetbe, miközben Crawford a háttérből tökéletesen mozgatja a szálakat. Úgy fest, minden a terve szerint alakul.

2) Mesterdetektív (2007)

Mesterdetektív (2007)

A színpadi műből adaptált filmben Andrew Wyke (Michael Caine) egy hetvenes éveiben járó sikeres és befutott krimi-író. Egy napon vendég érkezik hozzá: Milo Tindle (Jude Law), a fiatal, munkanélküli színész. Andrew betessékeli Milo-t megkapó vidéki kúriájába, itallal kínálja, és nem hagy ki egyetlen lehetőséget sem, hogy anyagi helyzetét ne fitogtassa a férfi előtt. Majd Milo rátér a lényegre, amiért valójában jött. Arra kéri az idős írót, hogy egyezzen bele a feleségével, Maggie-vel való válásába, s ha nem így tesz, magyarázza meg, miért! Ekkor tudatosul a tény: Milo elcsábította Andrew feleségét. Az író azonban jó előre kitervelt mindent. Nem válaszol azonnal a színész kérésére, sőt, inkább egy veszélyes és intrikus játékra csábítja őt. Felveti neki a lehetőséget: mi lenne, ha Milo ellopná az emeleti széfben található több milliót érő ékszergyűjteményt.

3) A sejt (2000)

A sejt (2000)

A technológia immár lehetővé teszi, hogy behatoljunk az emberi tudatba. Ezt az FBI is ki akarja használni, ezért arra utasítja Catherine Deane pszichiátert, hogy hatoljon be egy kómában lévő sorozatgyilkos elméjébe.

4) A meghívás (2015)

A meghívás (2015)

Will és Eden egykoron boldog párt alkottak. Miután egy tragédia elragadta tőlük fiukat, Eden eltűnt. Két évvel később a nő felbukkan a semmiből új férjével. De mintha már nem az az ember lenne, aki korábban volt. Egy vacsora alkalmával Will rádöbben, hogy Eden és új párja rejtélyes és félelmetes tervvel érkeztek a városba. De vajon megbízható-e egy Will valóságérzéke? Vagy épp ő maga okozná a balszerencsés eseményeket?

1 2 3