10 súlyos hiba, amit szinte mindenki elkövet felnőtt korára

  • 2 év ago
  • 5265 Views
  • 0 1
10 súlyos hiba, amit szinte mindenki elkövet felnőtt korára

Amikor gyerekek vagyunk, nem igazán törődünk a problémákkal, mivel azokat szüleink megoldják helyettünk. Aztán, ahogy cseperedik az ember, egyre több olyan dologgal találkozik, amivel addig még soha. Ezek a problémák, kihívások mindennaposak, amiket tudni kell megoldani, vagy egyszerűen nem foglalkozni velük, és kicsit boldogabb életet tudunk magunknak biztosítani.

A legfontosabb, hogy ne akarjunk mindenkinek megfelelni, hisz egyrészt nem lehet, másrészt, így kiegyensúlyozottabbak leszünk.

1) Feláldozás

A legtöbbször elkövetjük azt a hibát, hogy feláldozzuk magunkat a másikért. Ez általában feszültséget szül és viták sorozatát. Ilyenkor a másik fél joggal szokta feltenni a kérdést, hogy erre ki kért meg minket. Az ember hajlamos magát áldozatként kezelni az ilyen szituációkban. A legjobb, ha tényleg belátjuk, hogy nem kell mindent egymagunknak megcsinálni.

2) Túlteljesítés

Hajlamosak vagyunk túlteljesíteni a munkában, hogy kivívjuk főnökeink dicséretét. De vajon érdemes? Nemcsak az egészségünk mehet rá,de kivívhatjuk kollégáink ellenszenvét is. A másik negatív része ennek, ha látja a főnök, hogy egyre többet és többet bevállalunk, a végén már az lesz az elvárt szint. Gondoljunk csak bele, a kávét szürcsölgető kolléga is ugyanannyit keres, mégsem szakad meg…

3) Megjelenés

Nem kell mindenkinek kockás hassal rendelkezni, de muszáj önmagunkra odafigyelni. Bár mindenhol azt hangoztatják, a külső nem számít, ez tévedés. Az ápolt, rendezett megjelenésért még senki nem emelte fel a szavát. Fogadjuk el önmagunkat persze, de fontos odafigyelnünk az egészséges testkép kialakítására.

1 2 3 4