10 súlyos hiba, amit szinte mindenki elkövet felnőtt korára

  • 2 év ago
  • 5211 Views
  • 0 1
10 súlyos hiba, amit szinte mindenki elkövet felnőtt korára

Amikor gyerekek vagyunk, nem igazán törődünk a problémákkal, mivel azokat szüleink megoldják helyettünk. Aztán, ahogy cseperedik az ember, egyre több olyan dologgal találkozik, amivel addig még soha. Ezek a problémák, kihívások mindennaposak, amiket tudni kell megoldani, vagy egyszerűen nem foglalkozni velük, és kicsit boldogabb életet tudunk magunknak biztosítani.

4) Önbizalom

Lehetsz bármilyen okos, bármilyen intelligens, ha egyébként egy határozatlan, kishitű ember vagy. Egy állásinterjú erre a legalkalmasabb példa. Az ember az élete során részt vesz pár interjún, és még mindig a „borítója alapján ítélik meg a könyvet”. Fontos, hogy határozottságot, magabiztosságot tükrözzünk, hogy a leendő munkaadónk érezze: igen, megtaláltuk, akit kerestünk! Ha ez nem megy, érdemes egy tükör előtt gyakorolni!

5) Otthoni problémák

Senkinek nem célja, hogy olyan emberrel dolgozzon együtt, akinek a magánéleti problémái a munkavégzésében is meglátszik. Sajnos, muszáj ezt az otthon bezárt ajtó mögött hagyni, és csak arra koncentrálni – mégha bármilyen nehéz is – , amivel foglalkozunk. Kérdezzünk meg csak egy édesanyát, akinek számtalanfelé kell figyelni, mégis el tudja végezni a rá bízott feladatot.

6) A szülők sem tökéletesek

Be kell látni, hogy hiába kiváló példák a szülők, bizony ők is hibáznak, és nem minden úgy van, ahogy mondják. Ezt nemcsak nekünk nehéz belátni, de sokszor a szüleinknek is, hogy ők is csak egy hétköznapi emberek, és hiába próbálnak jó példát mutatni, bizony néha ők is rosszat tudnak cselekedni.

1 2 3 4