11 elképesztő tény, ami örökre megváltoztatja az időről alkotott képünket

  • 6 év ago
  • 12137 Views
  • 2 0
11 elképesztő tény, ami örökre megváltoztatja az időről alkotott képünket

Mindig azt hisszük, az idő csak afféle elvont fogalom. Számtalan dologról azt gondoljuk, mindig is léteztek, a híres embereket pedig hajlamosak vagyunk csak egy bizonyos időszakhoz kötni. Néha azonban az időérzékünk becsap bennünket, és hatalmas meglepetéseket tartogat a számunkra.

7) John Tyler-nek, az Egyesült Államok 18. században született egykori elnökének unokái még élnek.

John Tyler több mint 200 évvel ezelőtt, 1790-ben született. Két unokája, Lyon Gardiner Tyler Junior és Harisson Raffin Tyler a mai napig élnek. Ez úgy lehetséges, hogy John Tyler-nek 63 évesen született egy fia, Lyon Gardiner Tyler, aki szintén igencsak későn, 71 évesen lett Lyon Gardiner Tyler Junior édesapja. A múlt tehát közelebb van, mint gondolnánk.

8) A Warner Bros. Stúdiók már álltak, amikor az Oszmán Birodalom még létezett.

1903-ban a Warner fivérek, akiknek szülei eredetileg az Orosz Birodalomból valók voltak, megnyitották első filmszínházukat, a Cascade-ot. Mire az első világháború kitört, már filmeket gyártottak. 1918-ra pedig megnyílt a Warner Bros. Stúdió. Az Oszmán Birodalom 1923-ig fennált, egészen a Török Köztársaság megalapításáig.

9) II. Erzsébet királynő élete során 16 különböző amerikai elnököt látott eddig.

Erzsébet királynő 1926-ban született, amikor Calvin Coolidge volt az Egyesült Államok elnöke. Az azóta királynői pozíciót betöltő Erzsébet Coolidge 15 utódjának tevékenységét kísérte figyelemmel.

1 2 3 4