10 nagyszerű film, melyeket épp 10 éve mutattak be

  • 6 év ago
  • 5452 Views
  • 3 2
10 nagyszerű film, melyeket épp 10 éve mutattak be

Gondoltátok volna, hogy már 10 éve annak, hogy bemutatták minden idők egyik legjobb képregény adaptációját, A sötét lovagot? Vagy hogy Vasemberrel pont tíz éve vette kezdetét a Marvel nagyszabású moziverzuma?

Listánkban ezúttal felültünk a nosztalgiavonatra és rangsoroltuk azt a 10 kiváló filmet, melyek épp tíz éve kerültek a mozikba. Nektek melyik a kedvencetek?

10. Benjamin Button különös élete

Benjamin Button különös élete (2008)

Benjamin Button élete rendhagyó módon indul: nyolcvan esztendősen jön a világra, s onnantól egyre csak fiatalodik. Életpályája olyan, mint másoké: a halál felé tart. Az 1918-ban New Orleans-ban született férfi nevelőszülőknél tölti életet első néhány évét, majd bejárja a világot,  felfedezi és elveszti a szerelmet, megéli a boldogságot és a szomorúságot is.

9. Trópusi vihar

Trópusi vihar

A délkelet-ázsiai dzsungelben egy hatalmas költségvetésű filmet forgatnak. A háborús film sztárok sorát foglalkoztatja, azonban a kiadások ára az egekbe szökik, ezért a stúdió szeretné leállítani a forgatást. A rendező nem hajlandó eleget tenni az utasításoknak, és folytatja a munkálatokat. Stábjával egyre beljebb kerül a dzsungelbe, ahol veszélyes alakokba botlanak.

8. Marley meg én

Marley meg én /Marley & Me, 2008/

A fiatal házasok nem akarnak fejest ugrani az ismeretlenbe, így úgy döntenek, hogy mielőtt gyereket vállalnak, örökbe fogadnak egy kutyát, akinek a segítségével megtanulhatják, mit jelent a felelősség és a gondoskodás. Választásuk egy Marley nevű, imádnivaló labrador kölyökre esik, aki azonban nehezebb esetnek bizonyul, mint ahogy elsőre gondolták. A zabolátlan eb végigkíséri őket életük minden állomásán.

1 2 3 4