10 nagyszerű film, melyeket épp 10 éve mutattak be

  • 6 év ago
  • 5460 Views
  • 3 2
10 nagyszerű film, melyeket épp 10 éve mutattak be

Gondoltátok volna, hogy már 10 éve annak, hogy bemutatták minden idők egyik legjobb képregény adaptációját, A sötét lovagot? Vagy hogy Vasemberrel pont tíz éve vette kezdetét a Marvel nagyszabású moziverzuma?

7. Wall-e

WALL-E

Már többszáz éve, hogy a lakhatatlan Földet elhagyták az emberek, az egész bolygón egy kis robot tevékenykedik csupán, akit valaki bekapcsolva felejtett. WALL-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class, azaz Watt Lánctalpas Limlom- és Hulladékkezelő Robot az E sorozatból) magányosan gyűjtögeti a szemetet már réges régen, amikor véletlen találkozik a „csinos” Extraterresztriális Vegetáció Analizálóval, EVA-val. EVA ráébred, hogy a szemétszedés közben WALL-E ráakadt a Föld jövőjének kulcsára, így a támaszpontnak veszi az irányt, hogy jelentse a kulcsfontosságú információt. WALL-E a robot után ered, új célt adva ezzel életének.

6. Elcserélt életek

Elcserélt életek /Changeling, 2008/

Christine Collins 1928 márciusában munkájából hazatérve 9 éves fia hűlt helyét lelte. A rendőrség öt nappal később bejelentette, hogy megtalálták a kisfiút, azonban az igazság egészen más. A nyomozók rábeszélték a nőt, hogy vigyen haza egy másik gyermeket, aki nem is a sajátja. Christine elkeseredetten próbálja rábeszélni a hatóságokat, hogy folytassák a nyomozást, de ekkor rágalomhadjárat indul ellne. Egyetlen embert tud segítséget és vigaszt nyújtani neki, Briegleb szerzetes.

5. Vasember

Vasember

Tony Stark, a milliárdos feltaláló legújabb szuperfegyverének bemutatásakor fogsága esik Afganisztánban. Elrablói arra kényszerítik, hogy építsen meg egy pusztító rakétát, ám ő ehelyett egy péncélöltözetet készít, melyet magára öltve sikerül megszöknie. Amikor hazatérte után felismeri, hogy üzlettársa piszkos üzelmeket folytat, elkészíti a Vasember-páncélt, azonban szuerphősként meg kell bízkóznia a ráruházott felelősséggel is.

1 2 3 4