11 elképesztő tény, ami örökre megváltoztatja az időről alkotott képünket

  • 6 év ago
  • 12148 Views
  • 2 0
11 elképesztő tény, ami örökre megváltoztatja az időről alkotott képünket

Mindig azt hisszük, az idő csak afféle elvont fogalom. Számtalan dologról azt gondoljuk, mindig is léteztek, a híres embereket pedig hajlamosak vagyunk csak egy bizonyos időszakhoz kötni. Néha azonban az időérzékünk becsap bennünket, és hatalmas meglepetéseket tartogat a számunkra.

4) Kleopátra időben nem élt annyira közel a piramisok építéséhez, mint az első McDonald’s megnyitásának időpontjához.

Sokak számára egyértelműnek látszik az a tény, hogy Kleopátra és az egyiptomi piramisok ugyanannak a korszaknak a szimbólumai. Valójában ez nem igaz. Kleopátra Kr.e. 69-ben született. Eddigre a Gízai nagy piramis már 2471 éves volt. A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy Kleopátra születése és az első McDonald’s nyitásának időpontja között ennél kevesebb idő, „mindössze” 2024 év telt el.

5) Néhány bálna, amelyik a Moby Dick című regény megírásakor már élt, a mai napig is életben van.

Herman Melville 1851-ben írta meg híres regényét, a Moby Dick-et. A grönlandi bálnák pedig tudniillik hosszú ideig élnek. Tudósok egy ilyen állat életkorát 211 évre becsülték!

6) Egy Új-Zélandból érkező repülő időutazást hajtott végre.

Egy hawaii-i repülő 0:05-kor szállt fel Auckland-ben 2018. január 1-jén. Az utasok örültek, hogy kétszer is köszönthették az új esztendőt, hiszen a repülő helyi idő szerint 10:16-kor szállt le Honolulu-ban, december 31-én.

1 2 3 4