10 hasznos tipp a mindennapokhoz, amit a filmekből tanulhattunk

  • 3 hét ago
  • 164 Views
  • 0 0
10 hasznos tipp a mindennapokhoz, amit a filmekből tanulhattunk

A filmek és a TV műsorok is lehetnek egyaránt szórakoztatóak és hasznosak. Gyakran tartalmaznak hasznos tippeket különböző szituációkra, amiket bátran alkalmazhatunk a való életben is.

Például olyanokat, hogy hogyan kerüljünk el szakácskés sérüléseket.

1) Hogyan ne sírj, miközben szeleteled a hagymát.

A Segítség című filmben Emma Stone karaktere megtanulja, hogyan kell hagymát vágni anélkül, hogy könnyeket hullatna. Csak egy gyújtatlan gyufát kell a szájába tartania. Meglepő módon ez úgy működik, mint egy varázslat. Ennek oka, hogy a gyufafej képes magába szívni a kénvegyületeket, amelyek a hagymából aprításkor felszabadulnak. Ezek azok a vegyi anyagok, amelyek sírásra késztetnek minket.

2) Hogyan keltsd életre a régi ruhádat.

Bree Van de Kamp A született feleségek sorozatból megtanította, hogyan lehet egy unalmas ruhát gyorsan lenyűgözővé varázsolni. Egyszerűen hátulról fordítva vette fel, és a hátsó kivágásból gyönyörű dekoltázs lett. Egy perc alatt Bree-nek egy új ruhája volt, és ennyi időre volt szüksége az átöltözéshez.

3) Hogyan határozzuk meg a cipőméretet további eszközök nélkül?

A Micsoda nő! című filmben Julia Roberts karaktere elárulja szerelmének, hogyan tud cipőt vásárolni anélkül, hogy felpróbálná. Azt mondja, hogy a lábfejének hossza megegyezik a csuklója és a könyöke közötti távolsággal. Érdekes módon Leonardo da Vinci is így vélekedett. Ő ezt írta a jegyzetfüzeteibe: „A lábfej teljes hossza a könyök és a csukló között van”. Ez azonban csak az átlagos emberi arányokra igaz, és nem veszi figyelembe az egyéni különbségeket.

4) Hogyan lehet tartós hullámokat fenntartani?

Elle Woods a Doktor Szöszi (2001) című filmből az öngondoskodással kapcsolatos tudását használta fel az ügy felgöngyölítéséhez. De ez az információ mindannyiunk számára hasznos lehet. Elle elmondta a bíróságon, hogy daueroltatás után legalább 24 órán keresztül nem szabad vizesíteni a hajunkat, különben tönkretesszük a beavatkozás eredményét. Ezt a tanácsot tulajdonképpen mindenkinek megadja, aki daueroltatja magát.

1 2 3