10 hasznos tipp a mindennapokhoz, amit a filmekből tanulhattunk

  • 1 hónap ago
  • 445 Views
  • 0 0
10 hasznos tipp a mindennapokhoz, amit a filmekből tanulhattunk

A filmek és a TV műsorok is lehetnek egyaránt szórakoztatóak és hasznosak. Gyakran tartalmaznak hasznos tippeket különböző szituációkra, amiket bátran alkalmazhatunk a való életben is.

5) Hogyan gyújtsunk tüzet öngyújtó vagy gyufa nélkül.

A tűzgyújtás szerszámok nélkül nem könnyű. Órákig is eltarthat valakinek, aki csak az elméletet ismeri. Tom Hanks karaktere A számkivetett (2000) című filmben ezt a nehezebb úton tanulta meg. Felhasított egy fadarabot, a repedésbe száraz füvet tett, és egy másik bottal megdörzsölte. Addig próbálkozott, amíg füstöt nem látott, majd óvatosan ráfújt, hogy lángot gyújtson.

6) Hogyan tartsd a lakásodat mindig rendezetten?

Monica Geller a Jóbarátokból a tisztaság megszállottja. Van egy titkos rendszere a törölközői szortírozására. Igen, jól hallottad. Egyeseket különböző háztartási célokra címkéz, másokat pedig a vendégek számára. A barátai felfedezték, hogy 11 kategóriába sorolt törölközője van minden alkalomra.

7) Hogyan lehet elegánsan spagettit enni?

A Brooklyn (2015) című filmben a főszereplő el akarta sajátítani a spagettievés művészetét. A tésztát a villája körül forgatta, egy kanalat használva támasztékként. Így elkerülte, hogy a tészta visszahulljon a tányérba vagy a ruhájára, és ne fröccsenjen mindenhova a szósz.

1 2 3