A 8 legjobb film sportolókról, igaz történetek alapján

  • 5 hónap ago
  • 11721 Views
  • 1 1
A 8 legjobb film sportolókról, igaz történetek alapján

Valamiért fokozottabb figyelem övezi az olyan filmeket, melyeknek az elején megjelenik néhány bűvös szó: „based on a true story”. Vajon mitől vonzóbb egy igaz történet megfilmesítve, mint egy kitalált mese?

3. Jég veled! (1993)

Jég veled!

Amikor a jamaicai futó, Derice Bannock (Leon) egy szerencsétlen véletlen folytán nem kerül be az olimpiára, elképesztő tervvel rukkol elő: megalapítja Jamaica első bobcsapatát. Ötlete miatt mindenki őrültnek nézi, hiszen országában nem ismerik a bobhoz elengedhetetlen csapadékot, a havat. Amikor végre talál egy edzőt és három csapattársat, még mindig messze vannak az olimpiától. De ha van egy mindenre elszánt férfi, aki eldöntötte, hogy így vagy úgy, de kijut az olimpiára, nincs, ami megállítsa…

2. Carter edző (2005)

Carter edző (2005)

Ken Carter (Samuel L. Jackson) 1999-ben elfogadott egy edzői állást egy szegény környéken. Amikor megelégeli, hogy fiai gyengén teljesítenek, szigorú szabályokat hoz, hogy rendbe szedje őket. Az eredmény nem marad el. Elképesztő nagy nyomás nehezedik ugyan a vállára szokatlan módszerei miatt, a végén a siker garantált.

1. Én, Tonya (2017)

Én, Tonya (2017)

Tonya Harding (Margot Robbie) elképesztően tehetséges amerikai műkorcsolyázónő, aki országos bajnok volt, és nem mellesleg az első amerikai műkorcsolyázónő, akinek versenyen sikerült teljesítenie a tripla axel ugrást. Olimpiai győzelmét azonban beárnyékolta egy csúnya incidens, mely volt férjéhez (Sebastian Stan) köthető. A sportolónő riválisát, Nancy Kerrigan-t (Caitlin Carver)ugyanis egy férfi megsebesítette a lábát, így tartva távol az olimpiai játékoktól, esélyt biztosítva Tonya-nak, hogy megnyerje hírneve halhatatlanságát.

Tudta? Carlo Pedersoli a kedvenc sörmárkája miatt vette fel a Bud Spencer nevet

//Jana//

1 2 3