A 8 legjobb film sportolókról, igaz történetek alapján

  • 5 hónap ago
  • 11720 Views
  • 1 1
A 8 legjobb film sportolókról, igaz történetek alapján

Valamiért fokozottabb figyelem övezi az olyan filmeket, melyeknek az elején megjelenik néhány bűvös szó: „based on a true story”. Vajon mitől vonzóbb egy igaz történet megfilmesítve, mint egy kitalált mese?

5. Tűzszekerek (1981)

Tűzszekerek (1981)

Az olimpiai játékok a görögök óta töretlen népszerűségnek örvendenek. Van valami megfoghatatlan abban, hogy a világ legjobbjai mérik össze erejüket és rátermettségüket. A két világháború között, az 1924-es olimpián is ilyen emberek küzdöttek az arénákban, a sportpályákon és a medencékben. Ez a négyszeres Oscar-díjas film egy zsidó és egy keresztény atléta igaz történetét dolgozza fel. A két férfi különböző háttérből jött, de céljuk közös: megnyerni az olimpiát.

4. Rendíthetetlen (2014)

Rendíthetetlen (2014)

Repülőszerencsétlenség, 47 nap a tengeren számkivetetten, japán hadifogság egy véreskezű tiszt felügyelete alatt. Egyenként is éppen elég megpróbáltatás e három, nemhogy együtt! Louis Zamperini (Jack O’Connell) olimpikont kemény fából faragták. Ha meg is gyengítette a sok szörnyűség, rendíthetetlen maradt mindvégig. A néző a három Oscar-díjra jelölt film minden pillanatát feszült figyelemmel kíséri.

1 2 3