10+ színész, akik elég elbűvölőek ahhoz, hogy eljátsszák a rosszfiút, de ettől függetlenül szeretjük őket

  • 6 hónap ago
  • 820 Views
  • 0 0
10+ színész, akik elég elbűvölőek ahhoz, hogy eljátsszák a rosszfiút, de ettől függetlenül szeretjük őket

A gazfickók szerepét eljátszani mindig nagy kihívás, még a legtehetségesebb színészek számára is. Néhányuknak azonban olyan elképesztő módon sikerül átalakulnia, hogy karaktereiket egyszerűen nem lehet elfelejteni. Ezek a színészek annak ellenére, hogy milyen gonosz karakterekké tudnak változni, mégis hihetetlenül bájosak tudnak maradni.

9. Malcolm McDowell

A színész olyan remekül tudja eljátszani a legaljasabb gazembereket, hogy a rendezők folyamatosan hasonló szerepeket kínálnak fel neki. Ő alakította Caligula császárt egy életrajzi filmben, ő volt Andrej Romanovics Evilenko az Evilenko című filmben, és ő játszotta el a bűnöző szerepét a Mechanikus narancsban.

10. Robert De Niro

Robert De Niro arról ismert, hogy a filmtörténet legnagyobb gonosztevőjét alakította. A hosszú évek során 19 rosszfiúszerepet játszott el, és az első helyen áll azon színészek listáján, akik gyakrabban játszottak gonosztevőket, mint pozitív karaktereket. Először A Keresztapa II. részében játszott negatív karaktert, legutóbb pedig a 2019-ben megjelent Az ír-ben láthattuk hasonló negatív megformálásban.

11. Tom Hiddleston

A csínytevések istenét, akit Tom Hiddleston alakít, sokkal több rajongó szereti, mint kedves és erős testvérét, Thort a Marvel-univerzumban. Imádjuk újra és újra megnézni a legjobb jeleneteit és ikonikus poénjait.

12. Christopher Walken

Több millió filmrajongó számára ennek a csodálatos színésznek a neve garancia arra, hogy egy filmet érdemes megnézni. Rosszfiú szerepei mindig is elképesztőek voltak, köztük szerepel például a James Bond antagonistája a Halálvágta, a fej nélküli lovas Az Álmosvölgy legendájában, a szupergonosz Batman visszatér-ben és egy bűnügyi főnök karakterében, a New York királyában.

13. Peter Stormare

A svéd színész számára az áttörést az a pszichopata szerepe jelentette, akit a Coen fivérek lelőttek és letartóztattak a Fargo című ikonikus filmben. Ezek után megállíthatatlan volt! Bűnözőt játszott a 8 mm-ben, egy kínzót a Grimm-ben, Lucifert a Constantine, a démonvadász-ban. A színész 17 igazán gonosz szerepet játszott eddig karrierje során.

Bónusz: A legaljasabb női gazember – Sarah Paulson

Az Oscar-díjas Száll a kakukk fészkére című filmben bemutatott ápolónő valószínűleg a leggonoszabb és legridegebb szívű ember, akit abban az alkotásban láthattunk. Félelmetes és megalázó módszereket alkalmazott lelkileg azokon a betegeken, akik abban a kórházban éltek. A Ratched című tévésorozat ennek alapján készült, melynek premierje szeptember 18-án startolt, amiben a színésznő ismét megcsillogtatja tudását.

//Cornelius//

7 érdekes filmes improvizáció, amikről tuti nem hallottál

(Via Brightside)

1 2 3