8 híres férfi, aki megnyílt mentális állapotáról, ezzel milliókat inspirálva

  • 8 hónap ago
  • 5199 Views
  • 0 0
8 híres férfi, aki megnyílt mentális állapotáról, ezzel milliókat inspirálva

Mindenkivel előfordulhat, hogy depresszióban szenved, de néhány híres férfi elég bátor is volt ahhoz, hogy megnyíljon és beszéljen a szorongásról, vagy más mentális problémáról. Ez kétség kívül inspirál olyan embereket, akik némán szenvednek és félnek megnyílni. Fontos, hogy hangosan beszéljünk, segítséget és kellő esetben kezelést keressünk, hiszen mindenki megérdemli, hogy meghallják és megértsék.

(3) Henrik herceg és az édesanyja halála okozta mentális problémái

Henrik herceg

A The Telegraph nevű oldal megosztotta, hogy Henrik herceg egy interjúban elfogadta, hogy majdnem 20 éven át figyelmen kívül hagyta érzelmeit: “Tanácsadást kerestem, miután 20 éven át nem gondoltam édesanyám, Diana halálára és két évig totális káosz volt a fejemben.” Azt is elárulta, hogy Vilmos herceg nyújtott neki támaszt, illetve bátorította, hogy keressen szakmai kezelést.

Henrik herceg elég bátor volt ahhoz, hogy publikus személyként megnyíljon egy orvos előtt a mentális állapotáról. A herceg már belátja, hogy anyja halála komolyan befolyásolta az életét, mind szakmai, mind személyes téren. Ma már büszke lehet magára, hiszen úgy döntött megtöri a mentális problémákkal kapcsolatos sztereotípiákat és más embereket is bátorít arra, hogy ne féljenek a problémák beismerésétől és szükség esetén forduljanak segítséghez.

(4) Ryan Reynolds megnyílt a szorongása beismeréséről.

8 híres férfi, aki megnyílt mentális állapotáról, ezzel milliókat inspirálva

Amikor erre a sikeres emberre tekintesz, valószínű azt hiszed, hogy ő egy mindig erős, derűs és humorral teli személy. A New York Times felfedte Ryan Reynolds titkait, aki beismerte, hogy régóta küzd szorongásos rohamokkal és rettegésekkel beszélgetős műsorok előtt, illetve halálfélelme van. Így nyilatkozott: “Szorongásom van, mindig is volt.” Reynolds azt is elmagyarázta, hogy a korai húszas évei korlátok nélkül zajlottak. Ez idő alatt rengeteget bulizott, valamilyen szinten “fel akart szívódni”. Jövőt illető szorongás és félelem kísértette, majd öngyógyszerezni kezdett. Csak azután hagyta abba az állandó bulizást, hogy barátja túladagolásban életét vesztette.

Ma már Reynolds boldog férj és 2 gyermek édesapja. Értékeli feleségét és elfogadja a tényt, hogy sok mindent kap tőle. Természetesen híres ember marad, és minden egyes interjú előtt Deadpool karakterét veszi fel és nem engedi, hogy a szorongás úrrá legyen rajta.

1 2 3 4