10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

  • 9 hónap ago
  • 632 Views
  • 0 0
10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

A most felsorolt színészeknek a halál eljátszása csupán csak egy újabb nap az irodában. Nézzük meg, kik vezetik a halállistát, avagy, hogy kik azok, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn. A színészek világa nagyon változatos és sokféle szerepet és karaktert öltenek magukra karrierjük során. Sokoldalúságuknak és mesterségük iránti elkötelezettségüknek köszönhető, hogy remekül el tudnák játszani a képernyőn saját halálukat. Noha a halál végtére igen szomorú dolog, ezek a színészek vállalják, hogy különféle módon újra és újra azonosulnak a halállal. Egyes színészek már annyiszor játszották el saját halálukat, hogy a halál számukra már művészetté nőtte ki magát és a közönség köreiben maradandó benyomást tettek ezen szerepük eljátszásával.

3. Vincent Price – 48 haláleset a képernyőn

10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

Vincent Price amerikai színész volt, aki jellegzetes hangjáról és különféle filmes műfajokban, különösen horrorfilmekben nyújtott teljesítményéről volt ismert. Több mint öt évtizedes karrierje során több mint 200 filmben és televíziós műsorban szerepelt. Karrierjének egyik legfigyelemreméltóbb aspektusa a gonosztevő gyakori eljátszása volt, de valójában arról volt ismert, hogy karrierje során 48-szor halt meg a képernyőn, így ő lett az egyik legtermékenyebb a képernyőn látható „halálszínész” Hollywood történetében. Legemlékezetesebb halála közé tartozik A holló (1963), A kút és az inga (1961) és A vörös halál álarca (1964) című filmekben szereplő karakterének halála. Számos animációs filmhez és videojátékhoz is kölcsönözte a hangját. Price finom, jellegzetes hangja és a kulturált fenyegetettség érzést megjelenítő képessége a rendezők és a közönség kedvencévé vált. Sajnos Vincent Price számos egészségügyi problémával küzdött, és 1993. október 25-én elhunyt.

2. Dennis Hopper – 48 haláleset a képernyőn

10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

Dennis Hopper amerikai színész, filmrendező és művész volt, aki a színpadi és filmes vásznon nyújtott teljesítményeiről volt ismert. Több mint 270 filmben és televíziós műsorban szerepelt, és leginkább a Szelíd motorosok (1969), a Kék bársony (1986) és a Féktelenül ​​(1994) című filmekben játszott szerepei miatt volt ismert. Hopper rendezője és társszerzője is volt az 1969-es Szelíd motorosok kultikus klasszikusának, amivel Oscar-díjra jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában. Intenzív és gyakran különc alakításáról volt ismert, és karakterei gyakran értek erőszakos végeket a képernyőn. A legtöbbet meghalt színészek egyike, ami összesen 48 alkalmat jelent. Színészi és filmes karrierje mellett Hopper elismert képzőművészeti fotós és festő is volt. Sajnos Dennis Hopper rákban szenvedett, és 2010. május 29-én elhunyt.

1. Christopher Lee – 70 haláleset a képernyőn

10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

Christopher Lee, a klasszikus horrorfilmekben, valamint a Star Wars és a Gyűrűk Ura franchise-ban játszott szerepeiről ismert brit színész egyedülálló kitüntetéssel rendelkezik a filmiparban: összesen 70 alkalommal halt meg a képernyőn. Több mint hat évtizednyi színészetet ölel fel munkássága. Karakterei gyakran borzalmasan és emlékezetesen értek véget a halálukkal, megerősítve ezzel a műfaj mestereként való státuszát. A képernyőn elszenvedett számos halálesete ellenére Lee karrierje hosszú és példás volt, a filmiparban bemutatott tehetségére pedig még évekig emlékezni fognak. Több mint 300 filmben és televíziós műsorban szerepelt, de sajnálatos módon 2015. június 7-én meghalt szívelégtelenség és légzési problémák miatt.

//Cornelius//

A filmtörténelem 30 leggonoszabb szerepe

(Via movieweb.com)

1 2 3