10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

  • 9 hónap ago
  • 633 Views
  • 0 0
10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

A most felsorolt színészeknek a halál eljátszása csupán csak egy újabb nap az irodában. Nézzük meg, kik vezetik a halállistát, avagy, hogy kik azok, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn. A színészek világa nagyon változatos és sokféle szerepet és karaktert öltenek magukra karrierjük során. Sokoldalúságuknak és mesterségük iránti elkötelezettségüknek köszönhető, hogy remekül el tudnák játszani a képernyőn saját halálukat. Noha a halál végtére igen szomorú dolog, ezek a színészek vállalják, hogy különféle módon újra és újra azonosulnak a halállal. Egyes színészek már annyiszor játszották el saját halálukat, hogy a halál számukra már művészetté nőtte ki magát és a közönség köreiben maradandó benyomást tettek ezen szerepük eljátszásával.

6. Lance Henriksen – 41 haláleset a képernyőn

10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

Lance Henriksen amerikai színész és művész, aki a színpadon és a képernyőn nyújtott erőteljes alakításairól ismert. Pályafutása során több mint 230 filmes és televíziós műsorban szerepelt, így az iparág egyik legismertebb arcává vált. Henriksen leginkább az Aliens franchise-ban játszott szerepeiről ismert, ahol az ikonikus Bishop karakterét alakította, és olyan népszerű tévéműsorban játszott, mint a Millennium (1996–1999), ahol Frank Black főszerepét alakította. Pályafutásának egyik legfigyelemreméltóbb aspektusa azonban a képernyőn bekövetkezett haláleseteinek száma. Henriksen a mai napig 41-szer halt meg a képernyőn, így ő lett Hollywood egyik legtöbbet „megölt” színésze. Ennek ellenére sikerült fenntartania egy sikeres és változatos karriert, megmutatva, hogy képes mélységet és árnyaltságot hozni minden elvállalt szerepébe.

5. Boris Karloff – 42 haláleset a képernyőn

10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

Boris Karloff brit színész volt, és a horrorfilmek egyik legismertebb alakjaként tartották számon. Több mint 240 filmben szerepelt, és leginkább az 1931-es Frankenstein című filmbeli szörnyeteg szerepéről volt ismert, ami a legnagyobb nyomot hagyta a horrorfilm-legenda számára. Az 1930-as és 1940-es években számos folytatásban és más filmekben is játszott szörnyet. Karloff A múmia (1932) című filmben játszott szerepéről is ismert volt, ahol a címszereplőt alakította. Erőteljes és gyakran dermesztő teljesítményeiről volt híres, és karakterei gyakran borzalmasan véget értek a képernyőn. Valójában Karloff állítólag 42-szer halt meg szakmájában. Annak ellenére, hogy horrorszínészként tartották számon, és sok halálesetet szenvedett el a képernyőn, Karloff sokoldalú előadóművész is volt, aki vígjátékokban, drámákban és musicalekben is szerepelt. Pályafutása több évtizeden át ívelt felfelé, és 1969-ben bekövetkezett haláláig dolgozott filmekben és a televízióban. Öröksége számos emlékezetes alakításán keresztül él tovább.

4. John Hurt – 43 haláleset a képernyőn

John Hurt

John Hurt nagy tekintélyű brit színész volt, aki a filmes, televíziós és színpadi produkciók széles skálájában nyújtott remek alakításáról volt ismert. Fényes karrierje során több mint 200 filmben és televíziós műsorban szerepelt, és leginkább az Alien (1979), az Éjféli expressz (1978), Az elefántember (1980) és Harry Potter című filmekben játszott szerepei miatt volt ismert. Ő alakította Winston Smitht George Orwell 1984 (1984) című filmadaptációjában. Karrierjének egyik legfigyelemreméltóbb aspektusa az volt, hogy olyan karaktereket tudott játszani, akik meghaltak a képernyőn, így 43 különböző produkcióban ölték meg. Az Alien ikonikus haláljelenetétől Az elefántemberig, ahol egy haldokló ember szívszorító ábrázolását mutatja be Hurt, a képernyőn megjelenő halála mindig erőteljes és emlékezetes volt. Előadásait az emberi állapot mély megértése, mély elkötelezettsége jellemezte, és hogy minden szerepe hiteles volt. John Hurt 2017. január 25-én hunyt el, de még halálával is kitörölhetetlen nyomot hagyott a mozivilágban, és generációja egyik legnagyobb színészeként emlékeznek rá.

1 2 3