10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

  • 8 hónap ago
  • 614 Views
  • 0 0
10 színész, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn

A most felsorolt színészeknek a halál eljátszása csupán csak egy újabb nap az irodában. Nézzük meg, kik vezetik a halállistát, avagy, hogy kik azok, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn. A színészek világa nagyon változatos és sokféle szerepet és karaktert öltenek magukra karrierjük során. Sokoldalúságuknak és mesterségük iránti elkötelezettségüknek köszönhető, hogy remekül el tudnák játszani a képernyőn saját halálukat. Noha a halál végtére igen szomorú dolog, ezek a színészek vállalják, hogy különféle módon újra és újra azonosulnak a halállal. Egyes színészek már annyiszor játszották el saját halálukat, hogy a halál számukra már művészetté nőtte ki magát és a közönség köreiben maradandó benyomást tettek ezen szerepük eljátszásával.

Íme a tízes lista a legjobb színészekről, akik a legtöbbször haltak meg a képernyőn.

10. Mark Hamill – 30 haláleset a képernyőn

Mark Hamill (Star Wars,1977-1983)

Mark Hamill amerikai színész, hangművész és író, de leginkább Luke Skywalker megformálójaként vált közismertté az eredeti Star Wars-trilógiában. Több mint 300 filmben és televíziós műsorban szerepelt, és a tudományos-fantasztikus filmek történetének egyik legikonikusabb alakjaként tartják számon. Számos animációs produkciónak is kölcsönözte a hangját, mint például a Batman: A rajzfilmsorozat (1992–1994), melyben Jokert játszotta, és számos videojátékban, például a Star Wars sorozatban, melyben ismét Luke Skywalker szerepét játssza el. Azt azonban sokan nem tudják, hogy Hamill pályafutása során összesen 30 halálesetet szenvedett el a képernyőn. Hamill attól kezdve, hogy a Csillagok háborújában meghalt, számos tévéműsorban és filmben ölték meg. Hamill ezzel újra és újra bebizonyította, hogy nem fél feszegetni a határokat és kockázatot vállalni színészi játékával.

9. Lugosi Béla – 36 haláleset a képernyőn

Lugosi Béla

Lugosi Béla magyar származású amerikai színész volt, aki leginkább Drakula gróf alakításáról ismert, Bram Stoker regényének 1931-es filmadaptációjában. Több mint 120 filmben szerepelt, de főként a Drakula grófként vált ismertté a Frankenstein fia című 1939-es filmben, melyben Ygor-t játszotta el, de 1931 és 1956 között különböző horrorfilmekből is emlékezhetünk rá. Lugosi számos színpadi produkcióban is szerepelt, köztük a Drakula Broadway-változatában. Jellegzetes akcentusáról és kulturált fenyegetettség érzéséről volt ismert. Karakterei gyakran szembenéztek a halállal is. 36 halálesetével Lugosi egyedülálló helyet foglal el a színészi világban, mint az egyik legtöbbet meghalt színész a képernyőn. Sajnos 1956. augusztus 16-án szívrohamban elhunyt.

8. Eric Roberts – 38 haláleset a képernyőn

Eric Roberts egy olyan amerikai színész, aki sokoldalúságáról és intenzív fellépéseiről ismert. Több mint 700 filmben és televíziós sorozatban szerepelt. Leginkább olyan filmekben játszott szerepeiről ismert, mint Az alvilág pápája (1984), Egy aktmodell halála (1983), A sötét lovag (2008) és a The Expendables – A feláldozhatók (2010). Számos tévéműsorban is szerepelt, mint például a Hősök (2007–2010), az Esküdt ellenségek (2001 és 2008), valamint Egy kapcsolat szabályai (2010–2011) -ban. Karrierjének egyik legszembetűnőbb aspektusa az évek során felhalmozott képernyőn megjelenő haláleseteinek óriási száma – ami a mai napig lenyűgöző, összesen 38 alkalmon. Ennek ellenére sikerült elkerülnie, hogy elkönyveljék „a halál színészeként”, és továbbra is változatos és kihívásokkal teli szerepeket vállal. Robert, tehetségének köszönhetően kritikai elismerésben részesült, továbbá Oscar-díjra és három Golden Globe-díjra is jelölték. Eric a jól ismert Julia Roberts színésznő bátyja. Eric a független filmektől a nagy költségvetésű kasszasikerekig többször is bebizonyította, hogy mindenhol megállja a helyét. Akár gonoszt, akár hőst alakít, előadásai mindig lebilincselőek, és maradandó benyomást hagynak a közönségben és bebizonyította, hogy még halálában is képes magára vonni a figyelmet, és maradandó hatást tud hagyni a közönségben.

7. Danny Trejo – 41 haláleset a képernyőn

Danny Trejo (64 éves)

Danny Trejo egy amerikai színész, aki durva, kemény külsejéről, valamint a karakterek széles skálájának alakításában való sokoldalúságáról ismert. Több mint 350 filmben és televíziós show-ban szerepelt. Leginkább olyan filmbeli szerepeiről ismert, mint a Machete (2007), a Desperado (1995), a Szemtől szemben (1995) vagy a Kémkölykök franchise. Számos tévéműsorban is szerepelt, mint például a Breaking Bad – Totál szívás (2009–10), vagy a Kemény motorosok (2011–12). Gyakran játszik rosszfiút és karakterei rendszerint erőszakos véget érnek a képernyőn. Valójában Trejo megdöbbentő számmal, 41 alkalommal halt meg a képernyőn, így ő az egyik leggyakrabban meggyilkolt színész a szakmában. Trejo durva külseje és megfélemlítő jelenléte ellenére a képernyőn a rajongók kedvencévé vált, teljesítményét pedig gyakran dicsérik a kritikusok és a közönség is. Jótékonysági tevékenysége mellett arról is ismert, hogy segített az embereknek leküzdeni függőségüket, aminek az az oka, hogy ő maga is egykor kábítószer-függő és börtönlakó is volt. A mai napig láthatjuk filmekben és a televíziós szereplésekben, rajongói pedig izgatottan várják következő projektjét.

1 2 3