11 dolog, amit Hollywood elhitetett velünk a szülésről, pedig távolról sem igaz

  • 1 év ago
  • 2332 Views
  • 0 0
11 dolog, amit Hollywood elhitetett velünk a szülésről, pedig távolról sem igaz

A filmek és a sorozatok gyakran bizonyos dolgokat rózsaszín napszemüvegen keresztül mutatnak be, ami befolyásolhatja a gondolkodásunkat bizonyos dolgokról. Szóval amit látunk filmekbe, azokat nem szabad mind elhinni.

5) A magzatvíz váratlanul egy ember cipőjére folyik, vagy éppen váratlanul történik.

A filmekben a gyerek születése akkor kezdődik amikor elfolyik a magzatvíz, általában váratlan pillanatban és egy másik ember lábára folyik. Az igazság az, hogy a várandós nők 15%-a megy be a kórházba amikor ez történik. Ha ez megtörténik, akkor általában nem olyan dramatikus, mint ahogyan a filmben bemutatják.

6) A várakozóterem a barátokkal és a rokonokkal telik meg.

A filmekben a kórházban úgy tűnik, hogy nincsen szabály arra, hogy hány ember mehet be az újszülött gyerekhez. Bár az orvosi csapaton kívül mostanra megnőtt a létszám azoknál, akik bemehetnek, azonban javasolt, hogy csak a szülők legyenek bent a szülés alatt. A kisbaba születése után, a látogatók száma korlátozva vannak.

7) Az első összehúzódás után már menni kell a kórházba

A sorozatokban és a filmekben amikor a várandós nő azt érzi, hogy megtörtént az első összehúzódás, akkor rögtön azt mondja, hogy „itt az idő”.

8) A nők megszállottnak tűnnek szülés közben

A szülés tagadhatatlanul fájdalmas, de Hollywood úgy mutatja be a szülés közben a nőket, mintha valami démonikus dolog történne velük. Habár a szülés közbeni kiabálás nem a legjobb választás, mivel rengeteg energiát tud vele az ember pazarolni. A valóságban a nők különböző hangokat adnak ki magukból, amelyek inkább nyögések és ezek sokkal hasznosabbak, mint ha a tüdőjéből sikoltozna.

1 2 3