11 dolog, amit Hollywood elhitetett velünk a szülésről, pedig távolról sem igaz

  • 12 hónap ago
  • 2316 Views
  • 0 0
11 dolog, amit Hollywood elhitetett velünk a szülésről, pedig távolról sem igaz

A filmek és a sorozatok gyakran bizonyos dolgokat rózsaszín napszemüvegen keresztül mutatnak be, ami befolyásolhatja a gondolkodásunkat bizonyos dolgokról. Szóval amit látunk filmekbe, azokat nem szabad mind elhinni.

Egy nagyon egyszerű példa erre, ahogyan a TV bemutatja a szülést. Úgy mutatja be, mintha ez lenne az egyik legegyszerűbb, vagy éppen a legnehezebb dolog.

1) A legtöbb nő nem szeret babaváró partyra menni

A tradíciónak megfelelően ezekre a babaváró partykra általában a barátokat, rokonoknak szokták meginvitálni. A vendégek általában nők szoktak lenni és mindenkinek kell vinnie valamilyen ajándékot. Összességében ennek egy nagyon örömteli eseménynek kellene lennie. Azonban a filmekben azt láthatjuk, hogy az emberek kénytelenek voltak jelen lenni, és az egészet kínosnak találták, ezért azonnal el akarnak menekülni.

2) A főszereplő rögtön véletlenül teherbe esik

A nők 30%-a esik rögtön teherbe egyszeri próbálkozás során, azonban a filmekben ezt a számot 100%-ra cserélték. Az életben egy év kell nagyjából ahhoz, hogy a teszt pozitívot mutasson.

3) A várandós anyukáknak evési kényszerük van a napnak minden egyes idejében

Az sóvárgásra a terhesség alatt, a nők táplálkozási szükségletei válaszolnak. Hollywoodban ezt a jelenséget sokszor alkalmazzák a filmekben és teszik komikussá. Tehát olyan terhes nőket mutatnak be, akik hajnali 1-kor elküldi a partnereiket savanyúságért vagy fagyiért, vagy olyan ételekre vágynak, amelyeket általában nem ennének meg, például húst amikor az étrendjük vegetáriánus.

4) A terhesség éhessé tesz, és nem baj, ha „kettőért eszik”.

Egy másik képzelt dolog a terhességgel kapcsolatban, hogy a nő kettő ember helyett is eszik. Bár ebben a szakaszban extra kalóriára van szükség, de a mennyiségnek nem kell, hogy megduplázódjon.

1 2 3