10 híres színész, aki az őrületbe kergette rendezőjét

  • 12 hónap ago
  • 10889 Views
  • 2 2
10 híres színész, aki az őrületbe kergette rendezőjét

Edward Norton mindenbe beleütötte az orrát, Bruce Willis úgy viselkedett, mint egy házsártos vénember, Val Kilmer verekedett…

Hisztisek a színészek is olykor.

1) Dustin Hoffman Sydney Pollackkal folytatott vérre menő vitákat

1) Dustin Hoffman Sydney Pollackkal folytatott vérre menő vitákat

Az Aranyoskám forgatásán Sydney Pollack szerint a színész úgy viselkedett, mintha a világ összes rendezője összefogott volna ellene, és minden javaslatot támadásként értékelt – ami miatt aztán a közös munkában folyton egyfajta védekező pozíciót vett fel. A rendező és a színész végig Hoffman karakterén és általában az egész filmen vitatkozott. A végeredmény viszont nem verekedés vagy örök harag lett – ellenkezőleg. Abból, hogy Hoffman meglátásai Pollack elképzeléseivel keveredtek, végül egy szuper mozi lett. Ennek fényében valószínűleg már nem haragszanak egymásra a nézeteltérések miatt.

2) David O. Russell George Clooney ellensége lett

2) David O. Russell George Clooney ellensége lett

David O. Russell a közelmúltban vált ismert rendezővé a Napos oldallal és az Amerikai botránnyal. Az ő talán legnagyobb ellensége nem más, mint George Clooney. A páros a Sivatagi cápák című filmen dolgozott együtt, és a közös munka korántsem volt idilli: folyamatosan veszekedtek. Egyszer, amikor David különösen faragatlan modorban szólt egy statisztához, Clooney nem fogta vissza magát, és nekiment, úgy kellett őket szétválasztani. Ha ez igaz, akkor ez az eset kakukktojás, hiszen nem a színész volt az, aki kikészítette a rendezőt.

3) Shelley Duvall nem lett Stanley Kubrick kedvenc színésznője

3) Shelley Duvall nem lett Stanley Kubrick kedvenc színésznője

A Ragyogás színésznőjének talán könnyebben megbocsátunk: az ő bűne csak annyi volt, hogy szakmailag nem volt kellően képzett és hozzászokott, hogy nagyobb szabadsága van a játékban. Ez az attitűd viszont Stanley Kubrick kőkemény perfekcionizmusával találta magát szemben – bár azért azt is említsük meg, hogy Kubrickot sem kellett soha félteni, ha a színészek kikészítéséről volt szó, pontosan az óriási elvárásai miatt. Egy pletyka szerint van a filmben olyan jelenet, amelyet Kubrick 127-szer (!) vett fel Shelley Duvallal, mire az tökéletes lett.

1 2 3 4