15 nagyszerű film, melyet lehetetlen újranézni

  • 1 év ago
  • 85143 Views
  • 5 4
15 nagyszerű film, melyet lehetetlen újranézni

Alkalmanként előfordul, hogy egy igazán kiváló film annyira depresszív, sokkoló vagy rémisztő, illetve olyan erős érzelmi hatást vált ki, hogy épp ez teszi alkalmatlanná az újranézésre. Listánkban ezúttal olyan filmekből válogattunk, melyek bár egészen kiválóak, cseppet sem könnyű újranézni őket.

3. Rekviem egy álomért (2000)

Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream, 2000)

Harry (Jared Leto) kedvenc elfoglaltsága, hogy barátjával, Tyrone-nal (Marlon Wayans) és szerelmével, Marionnal (Jennifer Connelly) tölti idejét. Mindhárman heroinfüggők, életüket egyedül a kábítószer határozza meg. Eközben Harry anyja,  Sara (Ellen Burstyn) egy egyszerű háziasszony, arról álmodozik, hogy bekerül a tévébe, ezért drasztikus fogyókúrába kezd, nem sejtve, hogy a tabletták függővé teszik. A négyszereplős dráma középpontjában a függőség áll, amitől szabadulni csak olyan áron lehet, amit nem biztos, hogy érdemes megfizetni.

2. Amerikai história X (1998)

Amerikai história X (1998)

Két testvér, Derek (Edward Norton) és Danny (Edward Furlong) Vinyard a rasszizusban és a fajgyűlöletben találja meg a választ, miután apjukat meggyilkolják. A kemény és határozott Derek egész életét a gyűlölet és a skinhead értékrend határozza meg. Egy faji gyilkosság ugyan rácsok mögé juttatja, közössége és öccse viszont bálványozni kezdi. Az évekkel később szabaduló Dereket mindenki éljenezve várja, mit sem tudva arról, hogy a fiú világlátása igencsak megváltozott a börtönben, és épp ez ellenkezőjét készül tenni annak, amit mindenki vár tőle.

1. Schindler listája (1993)

Schindler listája /Schindler’s List, 1993/

Oskar Schindler (Liam Neeson) a második világháború során a németek által megszállt Lengyelországba kerül, ahol jó kapcsolatai és ügyeskedése révén megszerez egy gyárat. Zsidó származású könyvelője tanácsára kezd el zsidókat alkalmazni az üzemben, amely kiváló üzleti húzásnak tűnik, ám egy sokkal fontosabb oka is van: az alkalmazásába álló családokat így meg tudja menteni a deportálástól és a biztos haláltól. Az igaz történeten alapuló film egy megható történet arról, hogy egy ember is meg tudja változtatni a történelem menetét, ha képes az önfeláldozásra.

12 alkalom, amikor a színészek felülmúlták magukat egy szerep érdekében

(Történetek forrása)

1 2 3 4