Minden idők 8 legszebb romantikus filmje, mely szembemegy a hollywoodi trendekkel

  • 1 év ago
  • 8689 Views
  • 1 0
Minden idők 8 legszebb romantikus filmje, mely szembemegy a hollywoodi trendekkel

„Á, tipikus hollywoodi film!” Ezzel mindent leírt a beszélő. Sajnos az ember hajlamos azt hinni, hogy egy kaptafára megy a legtöbb Hollywood védjegyét viselő forgatott romantikus film. Van egy lány és egy fiú, akik idővel egymásba szeretnek, de jön a konfliktus vagy a nehézség, amit megoldva happy mindenki, mert hogyan máshogy végződhetne?

Íme nyolc film, ami meghazudtolja ezt a megszokott sémát, és elgondolkoztat, felháborít, fröcsögő kritikát szül, vagy éppen fellelkesít, hogy vannak még eredeti filmek.

1) Kaliforniai álom (La la land, 2016)

Kaliforniai álom (La la land, 2016)

Vajon hány ember mondhatja el magáról, hogy hűséges tudott maradni a házastársához? Sajnos csak igazán kevesen. A legtöbben lehúzzák a Kaliforniai álom végét, mert senki sem érti, Mia (Emma Stone) és Sebastian (Ryan Gosling) miért nem éltek boldogan, amíg meg nem haltak? Pedig ez a két szárnybontogató művész úgy összeillenek! Mire Mia befutott színésznő lesz, feleség és édesanya, már nincs „visszaút”. Valójában azonban erkölcsi értelemben a jobb utat választotta, mert nem hagyta el a gyönyörű családját egy régi barát kedvéért.

2) Színes fátyol (The Painted Veil, 2006)

Színes fátyol (The Painted Veil, 2006)

Elhidegült. Megcsalt. Csalódott. Ilyen jelzőkkel lehetne illetni Walter Fane-t, az unalmas orvost, aki balszerencséjére beleszeret a nem éppen feddhetetlen Kitty-be (Naomi Watts). Amikor a Mr. Fane rájön, hogy Kitty félrelép, arra kényszeríti a feleségét, hogy utazzon el vele egy járvány sújtotta faluba, ahol a legváratlanabb dolog történik: egymásba szeretnek. Hány olyan hollywoodi film van, melyben nem a jegyesüket vagy férjüket modern nő módjára elhagyó lányok és asszonyok döntését igyekeznek jó fényben feltüntetni? Szinte nincs is olyan alkotás, melyben egy elhidegült házaspár megújítja egymással a szövetségét.

3) Hétköznapi varázslat (The Magic of Ordinary Days, 2005)

Hétköznapi varázslat (The Magic of Ordinary Days, 2005)

Livy (Keri Russell) várandós fiatal nő, akinek nincs férje, így a második világháború idején nincs túl sok esélye a nyilvánosság elé állni „szégyenével”. Egy magányos farmer, Ray Singleton (Skeet Ulrich) véletlenül megtudja Livy történetét, és feleségül kéri. Elképesztő, de puszta szeretetből és szánalomból teszi ezt, amit a nő sokáig nem tud felfogni. A nem éppen szokványos házaspár sokáig idegenként él egymás mellett, ám idővel felolvad a jég. Ez a film az új kezdet csodaszép szimbóluma, melyben a szerelem nem a testi vágyról és a fiatalságról, hanem a hűségről és az érdek nélküli szeretetről szól.

4) Szerelempróba (Fireproof, 2008)

Szerelempróba (Fireproof, 2008)

Caleb Holt (Kirk Cameron) és Catherine (Erin Bethea) válófélben levő házaspár. Caleb édesapja (Harris Malcom) egy utolsó próbálkozást kér még a fiától, aki vonakodva meg is teszi apja különleges kérését: újra elkezd udvarolni a feleségének. Az igaz történetre épülő film pontosan arról szól, amit a legtöbb hollywoodi romantikus film elfelejt bemutatni: hogy mi történik egy házaspárral a csodás, drága esküvő és a mézeshetek után.

1 2