15 nagyszerű film, melyet lehetetlen újranézni

  • 1 év ago
  • 85141 Views
  • 5 4
15 nagyszerű film, melyet lehetetlen újranézni

Alkalmanként előfordul, hogy egy igazán kiváló film annyira depresszív, sokkoló vagy rémisztő, illetve olyan erős érzelmi hatást vált ki, hogy épp ez teszi alkalmatlanná az újranézésre. Listánkban ezúttal olyan filmekből válogattunk, melyek bár egészen kiválóak, cseppet sem könnyű újranézni őket.

11. Passió (2004)

A passió (2004)

Mel Gibson Jézus Krisztus életének utolsó tizenkét óráját dolgozza fel. A brutalitása miatt igen sokat vitatott alkotás soha nem látott módon jenelíti meg a Megváltó szenvedéseit, akit Júdás árulása juttatott a keresztfára.

10. Halálsoron (1999)

Halálsoron

Louisiana a negyvenes években. Egy halálraítélteket fogva tartó börtönben, ahol a szelíd természetű Paul Edgecomb főfegyőr beosztottjai viszonylag jó hangulatban vigyáznak az elítéltekre. Fegyőrök és elítéltek kölcsönösen tisztelik egymást. Egy Percy nevű szadista őr ugyan kilóg a sorból, de egy rágcsálónak köszönhetően újra helyreáll az őrök és elítéltek nyugalma – egerek és emberek közt nem lehet nézeteltérés.

9. Táncos a sötétben (2000)

Táncos a sötétben (2000)

A megözvegyült nő gyári munkásként szeretne pénzt keresni, hogy segíthessen fia szembetegségén, amit tőle örökölt. Az asszony látása egyre gyengül, a gyári környezet pedig egyre inkább elhatalmasodik elméje fölött. A nyomor, az otthontalanság, témáit feldolgozó film a legendás rendező, Lars von Trier alkotása.

8. Dogville – A menedék (2003)

Dogville - A menedék (2003)

Grace (Nicole Kidman), a gyönyörű nő üldözői elől menekül, amikor egy elszigetelt kisvárosba ér, amit Dogville néven ismernek, már akik ismerik egyáltalán. A városka a Sziklás-hegységben található egy út végén, amely egy ezüstbányához vezet. A városban lakók közül Tom (Philip Baker Hall) áll ki a legjobban a nő mellett, úgy érzi, hogy a lány is közéjük tartozik. Tom elrejti a lányt a bányába, majd félrevezeti az üldözőket. A városiak úgy döntenek, hogy a jövevény két hétig maradhat Dogville-ben.

1 2 3 4