15 nagyszerű film, melyet lehetetlen újranézni

  • 1 év ago
  • 85133 Views
  • 5 4
15 nagyszerű film, melyet lehetetlen újranézni

Alkalmanként előfordul, hogy egy igazán kiváló film annyira depresszív, sokkoló vagy rémisztő, illetve olyan erős érzelmi hatást vált ki, hogy épp ez teszi alkalmatlanná az újranézésre. Listánkban ezúttal olyan filmekből válogattunk, melyek bár egészen kiválóak, cseppet sem könnyű újranézni őket.

7. Ébredések (1990)

Ébredések (1990)

Egy kitartóan kísérletező orvosnak sikerül visszavezetni a normális életbe egy titokzatos agyhártyagyulladás-járvány tucatnyi élőhalott áldozatát.

6. 12 év rabszolgaság (2013)

12 év rabszolgaság /12 Years a Slave, 2013/

Solomon Northup egy tisztességes és elismert New York-i hegedűművész az 1840-es évek elején. Egy nap azonban tőrbe csalják, eladják rabszolgának, és a szenvedés olyan formáit kell átélnie, melyet legrosszabb rémálmaiban sem gondolt volna. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, miután a könyörtelen Edwin Eppshez kerül. 12 évet tölt rabszolgaságban, és bár számtalanszor próbálták megtörni, nem adta fel a harcot. A sors végül összehozza egy kanadai áccsal, aki az utolsó reménysugárt jelenti életében.

5. Szentjánosbogarak sírja (1988)

Szentjánosbogarak sírja (1988)

A Chihiro Szellemországban és A vándorló palota alkotói ezúttal egy szívszorító, igaz történetet tárnak elénk, amely két testvérpár megpróbáltatásait kíséri végig a második világháború végén Japánban. A háborútól sújtott országban Szeita és kishúga, Szecukó egy bombázás következtében elveszítik édesanyjukat. Apjuk, aki egy hadihajón szolgál, nem tud a segítségükre sietni. Nagynénjükhöz kerülnek, akiben azonban nem bíznak. Miközben a világ pokollá válik körülöttük, csak egymásra számíthatnak.

4. Beszélnünk kell Kevinről (2011)

Beszélnünk kell Kevinről (2011)

Eva feladta az önmegvalósítás és a karrier lehetőségét, hogy felnevelje Kevint. Kettejük kapcsolatát azonban nem a szeretet és a kölcsönös bizalom uralja. Kevin viselkedése egyre különösebb és egyre kevésbé elfogadható, Eva lelkében pedig egyre jobban megkérdőjeleződik, hogy vajon anyai szeretettel viseltet-e gyermeke iránt.

1 2 3 4