A 12 leghűsítőbb film, melyek garantáltan lehűtenek titeket

  • 2 év ago
  • 1807 Views
  • 0 0
A 12 leghűsítőbb film, melyek garantáltan lehűtenek titeket

Ezekben a hideg időkben nincs is jobb dolog annál, minthogy esténként bekuckózzunk a szobánkban, bebújjunk az ágyba, magunkra húzzuk a takarót, és dermesztően hideg filmeket nézzünk meg egy bögre forrócsokoládé mellett.

Összegyűjtöttük nektek a 12 legjobb filmet, kronológiai sorrenben, melyek garantáltan lehűtenek titeket.

1. A dolog (1982)

A 12 leghűsítőbb film, melyek garantáltan lehűtenek titeket

Néhány norvég kutatóval való összeütközés után az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai befogadnak egy szánhúzó kutyát. A befogadott eb azonban szörnyű átalakuláson megy keresztül, a testébe ugyanis idegen organizmus költözött. Felderítő csapat indul a szomszédos norvég telepre, ahol a romok és halottak mellett az amerikaiak egy jégből kiásott űrhajóroncsra bukkannak. Nyilvánvalóvá válik, hogy amikor a járművet felszínre hozták, az utasa elszabadult és bármilyen alakot képes felölteni. Miközben beköszönt a rideg sarki tél, rettegés költözik az amerikai bázisra.

2. Életben maradtak (1993)

A 12 leghűsítőbb film, melyek garantáltan lehűtenek titeket

1972. október 13-án egy repülőgép – fedélzetén egy Chilébe tartó uruguayi főiskolai rögbicsapattal és kísérőivel – rossz látási viszonyok közé került, és egy vulkán hófödte csúcsába ütközött. A kettétört repülő lezuhant, s bár az utasok és a legénység egy része azonnal meghalt, a szerencsés többség vérző sebekkel és törött csontokkal megúszta a balesetet. A túlélők meleg ruha és élelem nélkül várták a segítséget, de a mentőosztag nyolc napos kutatás után feladta a keresést. Néhány hét után eljött a pillanat, amikor dönteniük kellett. Nem volt más választásuk megtették azt, ami elképzelhetetlen: barátaik holttestéből táplálkoztak. Amikor az időjárási viszonyok megengedték, három fiú elhagyta a tábort, hogy segítséget hozzon… A film az emberi kitartás győzelmének igaz története.

3. Vasakarat (1994)

A 12 leghűsítőbb film, melyek garantáltan lehűtenek titeket

Az ifjú Will Stoneman jövője veszélybe kerül, amikor apja belefullad a jeges folyóba és Will az édesanyjával kilátástalan anyagi helyzetbe kerül. A félárva Will továbbtanulása érdekében úgy dönt, hogy benevez egy olyan maratoni kutyaszánversenyre, amelyben a győztesnek 10.000 dollár üti a markát. A feladat több mint embert próbáló: csikorgó hidegben kell több száz kilométert megtenni a kanadai Winnipegtől az amerikai St. Paulig, amely több napos út. Willnek minden képzeletet felülmúló erőpróbát kell kiállnia és kizárólag önmagában, valamint hűséges kutyái segítségében bízhat.

4. Jégkorszak (2002)

A 12 leghűsítőbb film, melyek garantáltan lehűtenek titeket

Sid, a nagydumás, kétbalkezes kőkorszaki lajhár lekési a jégkorszak elől melegebb éghajlatra távozó társait. Szerencséjére összefut Manfreddal, a magának való, marcona mamuttal. Ráakaszkodik a biztonságot nyújtó nagydarab állatra, hogy aztán némi viszontagság után együtt találjanak rá egy magára maradt embercsemetére. Manfred és Sid komoly viták után elhatározzák, hogy visszaviszik a gyermeket a családjához. Útközben, nem éppen emberbaráti szeretetből, csatlakozik hozzájuk Diego, a kardfogú tigris is.

1 2 3