12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

  • 2 év ago
  • 16451 Views
  • 0 1
12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

A filmipar nem áll mozdulatlanul, és évente több száz filmet ad ki. Naivitás lenne azt feltételezni, hogy nem lesznek közöttük hasonló művek. Az alkotók néha arra törekszenek, hogy megismételjék egy bizonyos film sikerét és lemásolják a cselekményt. Máskor az azonos filmek szinte egyszerre jelennek meg. A második esetben nehéz eldönteni, hogy vajon az egyik forgatókönyvíró lemásolta-e a másikét vagy csupán véletlenül voltak hasonló elképzeléseik.

7) A vörös bolygó — A Mars-mentőakció

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

2000-ben a filmkészítők úgy döntöttek, hogy örömet szereznek a sci-fi filmek rajongóinak azáltal, hogy 2 filmet adnak ki az űr témájáról -ezek pedig A vörös bolygó és A Mars-mentőakció. A filmek azt az érzést keltették, hogy a rendezők valamiféle megállapodást kötöttek, mert hasonló cselekményt mutatnak be – mindkét filmben az űrhajósok a Marsot vizsgálják, és egy felfedezetlen világgal néznek szembe.

8) Kutyám, Jerry Lee — Egyik kopó, másik eb

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

Talán nincsenek meghatóbb filmek, mint azok, amelyek az ember és a kutya barátságáról szólnak. 1989-ben legalább 2 ebben a témában készült film könnybe ejthette a közönséget – a Kutyám, Jerry Lee és az Egyik kopó, másik eb. A főszereplők, akik rendőrségként dolgoznak, véletlenül kapnak egy négylábú barátot, aki segíti őket nyomasztó munkájukban.

9) Az éhezők viadala — A beavatott

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

Mind Az éhezők viadala (2012), mind A beavatott (2014) különböző szerzők könyvein alapul, de a nézők mégis meglehetősen hasonlónak találták őket. Mindkét film olyan disztópikus világokat mutat be, amelyek társadalmi rétegeiket szigorúan megosztják. A főszereplőnek, egy fiatal, erős személyiségű lánynak meg kell küzdenie a rendszerrel.

1 2 3 4