12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

  • 2 év ago
  • 16342 Views
  • 0 1
12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

A filmipar nem áll mozdulatlanul, és évente több száz filmet ad ki. Naivitás lenne azt feltételezni, hogy nem lesznek közöttük hasonló művek. Az alkotók néha arra törekszenek, hogy megismételjék egy bizonyos film sikerét és lemásolják a cselekményt. Máskor az azonos filmek szinte egyszerre jelennek meg. A második esetben nehéz eldönteni, hogy vajon az egyik forgatókönyvíró lemásolta-e a másikét vagy csupán véletlenül voltak hasonló elképzeléseik.

10) Feledés — A Föld után

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

2013-ban 2 filmet adtak ki arról, hogy mi történik az apokalipszis után — a Feledés című filmben Tom Cruise a főszereplő, A Föld után című filmben pedig Will Smith. Az események a távoli jövőben játszódnak le. A főszereplők a túlélésért küzdenek az elhagyott bolygón, amelyet idegenek hódítottak meg.

11) Madagaszkár — Vadkaland

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

Az animáció világában is vannak hasonló cselekményű rajzfilmek. Például a Madagaszkár (2005) és a Vadkaland (2006) fiatal nézőknek bemutatja az állatkertből elmenekült állatok vidám kalandjait. Ebben az esetben azonban a később kiadott rajzfilmet erősen kritizálták a hasonlóságok miatt.

12) Hang nélkül — A Hallgatás

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

A pénztárnál jól teljesítő, Hang nélkül című horrorfilmet 2018-ban adták ki, a kevésbé sikeres, A Hallgatás című filmet pedig egy évvel később. Természetesen sokan plágiummal vádolták a második filmet, azonban alkotói már az első film megjelenése előtt is dolgoztak rajta. Mindkét film cselekményei szerint a főszereplőknek el kell hallgatniuk, mert a zaj vonzza a mutánsokat.

//Mink Olívia//

10 zavarba ejtő filmes jelenet, amit a színészek legszívesebben örökre elfelejtenének

(Via Brightside)

1 2 3 4