12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

  • 2 év ago
  • 16437 Views
  • 0 1
12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

A filmipar nem áll mozdulatlanul, és évente több száz filmet ad ki. Naivitás lenne azt feltételezni, hogy nem lesznek közöttük hasonló művek. Az alkotók néha arra törekszenek, hogy megismételjék egy bizonyos film sikerét és lemásolják a cselekményt. Máskor az azonos filmek szinte egyszerre jelennek meg. A második esetben nehéz eldönteni, hogy vajon az egyik forgatókönyvíró lemásolta-e a másikét vagy csupán véletlenül voltak hasonló elképzeléseik.

4) Ed TV — Truman Show

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

Az Ed TV (1999) készítésének idején a film rendezője, Ron Howard tisztában volt azzal, hogy hamarosan megjelenik egy Truman Show (1998) elnevezésű azonos cselekményű film. Mindkét esetben a cselekmény egy olyan ember körül forog, akinek a valós életét közvetíti a tévé. Howard biztos volt abban, hogy a Jim Carrey-vel folytatott projektnek esélyei sincsenek a sikerre. De tévedett, mert a Truman Show mindenkit meghökkentett és bekerült a kultikus filmek listájára, ami nem mondható el az Ed TV-ről.

5) Batman Superman ellen – Az igazság hajnala — Amerika kapitány: Polgárháború

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

2016-ban a szuperhősökről szóló filmek rajongói örülhettek, mert 2 szeretett mozis univerzumuk szinte egyszerre adott ki új filmeket. A Batman Superman ellen – Az igazság hajnala és az Amerika kapitány: Polgárháború című filmeket különböző emberek hozták létre, de a nézők észrevették, hogy a filmek nagyon hasonlítanak egymásra, hiszen mindkét történet szinte ugyanúgy kezdődik, végződik, sőt, még a csatajelenetek is hasonlóak.

6) Barátság extrákkal — Csak szexre kellesz

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

A Barátság extrákkal és a Csak szexre kellesz című filmek 2011-ben jelentek meg, és ugyanazt a történetet mesélték el a közönségnek. Egy fiatal lány és egy srác beleegyezik abba, hogy terhek és kötelezettségek nélkül kezdjen kapcsolatba, ahol nincs hely komoly érzéseknek. Idővel azonban jobban megismerik egymást, és nehéz lesz teljesíteniük eredeti megállapodásukat.

1 2 3 4