12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

  • 2 év ago
  • 16410 Views
  • 0 1
12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

A filmipar nem áll mozdulatlanul, és évente több száz filmet ad ki. Naivitás lenne azt feltételezni, hogy nem lesznek közöttük hasonló művek. Az alkotók néha arra törekszenek, hogy megismételjék egy bizonyos film sikerét és lemásolják a cselekményt. Máskor az azonos filmek szinte egyszerre jelennek meg. A második esetben nehéz eldönteni, hogy vajon az egyik forgatókönyvíró lemásolta-e a másikét vagy csupán véletlenül voltak hasonló elképzeléseik.

Következő cikkünkben összegyűjtünk néhány olyan filmet, amelyek szinte ugyanakkor jelentek meg, és úgy hasonlítanak egymásra, mint 2 tojás.

1) Hófehér és a vadász — Tükröm, tükröm

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

A 2012-es év 2 filmet adott ki a híres Hófehérke hercegnőről: Hófehér és a vadász és a Tükröm, tükröm. Mindkét esetben a nézőknek bemutatták a híres mese alternatív változatát, ahol Hófehérke erős személyiséggel rendelkezik, és nem kell egy hercegnek megmentenie. Figyelemre méltó, hogy ezekben a filmekben a mostohakirálynő elsöprő karizmával rendelkezik, és szinte beárnyékolja a főszereplőt.

2) Kettőn áll a vásár – Apád-anyád idejöjjön!

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

A Kettőn áll a vásár 1995-ben jelent meg, és 3 évvel később, 1998-ban a közönség megláthatta az Apád-anyád idejöjjön! című filmet. Mindkét film cselekménye 2 lányról szól, akik véletlenül találkoznak egymással, és akikről kiderül, hogy ikrek. Eltervezik, hogy újra összehozzák szüleiket.

3) Pillangó-hatás — Mr. Nobody

12 film, amelyek gyanúsan hasonlítanak egymásra

A Pillangó-hatás (2004) és a Mr. Nobody (2009) filmek főszereplője egy különleges képességekkel rendelkező személy. Előre láthatja, hogyan alakulhat jövője, ha ezt vagy azt a döntést meghozza. És bár a srácok képességeit másképp magyarázzák, mindkét esetben elemzik korábbi cselekedeteiket, és megpróbálják megtalálni azt az utat, amely boldogságot jelent számukra.

1 2 3 4