Így néznek ki a Karib-tenger kalózai sztárjai napjainkban!

  • 2 hét ago
  • 104762 Views
  • 5 6
Így néznek ki a Karib-tenger kalózai sztárjai napjainkban!

Annak idején – Jerry Bruckheimer produceren kívül – talán senki sem bízott abban, hogy egy disneylandi látványosságon alapuló filmmel sikert lehet elkönyvelni a mozikban, ehhez képest minden idők egyik legsikeresebb franchise-a kerekedett belőle és teremtett egy kultikus karaktert Jack Sparrow képében.

Az első rész, A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka óta már 21 év is eltelt és egyes színészeken, mintha ez meg sem látszódna.

Keira Knightly – Elizabeth Swann

Keira Knightly - Elizabeth Swann

Keira Knightley előtt olyan jelöltek voltak Elizabeth Swann szerepére, mint Jessica Alba, Amanda Bynes és Jaimie Alexander. Az egyik éjszakai jelenet felvételét követően, a hajó, melyen Keira Knightley tartózkodott, léket kapott és süllyedni kezdett. Csupán hárman tartózkostak rajta, senki nem sérült meg, azonban a későbbiekben a hasonló jeleneteket már stúdióban vették fel.

Orlando Bloom – Will Turner

Orlando Bloom - Will Turner

Will Turner szerepére két jelölt is volt, Heath Ledger és Orlando Bloom. A rendező Gore Verbinski végül azért döntött Bloom mellett, mert úgy vélte, a Gyűrűk urában játszott szerepe miatt több nézőt fog majd bevonzani. Azt a jelenetet, amikor Will Jack Sparrow mozgását utánozza, egy az egyben Orlando Bloom helyszíni improvizációja volt. A színész egészen Jerry Bruckheimerig ment, hogy ez a szcéna benne lehessen a filmben.

Jonathan Pryce – Swann kormányzó (Elizabeth apukája)

Jonathan Pryce - Swann kormányzó (Elizabeth apukája)

Jonathan Pryce bebizonyította sokszínűségét olyan szerepekkel, mint a Glengarry Glen Ross James Lingkje, az Evita Juan Peronja, Elliot Carver, A holnap markában gonosz médiamogulja, vagy Swann kormányzó A Karib-tenger kalózai-trilógiában. 1995-ben elnyerte a legjobb színésznek járó díjat a Cannes-i filmfesztiválon Lytton Strachey megformálásáért A festőnő szerelmei című filmben.

1 2 3 4