Így néznek ki a Karib-tenger kalózai sztárjai napjainkban!

  • 3 hét ago
  • 104808 Views
  • 5 6
Így néznek ki a Karib-tenger kalózai sztárjai napjainkban!

Annak idején – Jerry Bruckheimer produceren kívül – talán senki sem bízott abban, hogy egy disneylandi látványosságon alapuló filmmel sikert lehet elkönyvelni a mozikban, ehhez képest minden idők egyik legsikeresebb franchise-a kerekedett belőle és teremtett egy kultikus karaktert Jack Sparrow képében.

 Zoe Saldana

 Zoe Saldana

Karrierjében az áttörést A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (2003) című film hozta meg, mely után szerepet kapott a Spielberg Termináljának (2004) színpadi adaptációjában is, majd 2004-ben a Menedék című filmben tűnt fel Orlando Bloom oldalán. Zoe Saldana napjaink egyik legkeresettebb és legsikeresebb színésznője lett (Avatar, A galaxis őrzői), annak ellenére is, hogy díjnyertes alakítást még nem láthattunk tőle.

Geoffrey Rush – Barbosa kapitány

Geoffrey Rush - Barbosa kapitány

Geoffrey Rush a túlnyomóan komoly, drámai szerepek mellett néhány könnyedebb műfajú filmben is szerepelt. A közönség Barbarossa kapitány szerepében láthatta ők a Karib-tegner kalózai franchise részeiben (A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka – 2003, A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse –2006, A Karib-tenger kalózai: A világ végén – 2007, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken – 2011), de szinkronszínészként közreműködött a 2003-as Némó nyomában, és Az Őrzők legendája című animációs filmekben is.

Kiemelkedő színész kvalitásairól – a teljesség igény nélkül – továbbá olyan filmek árulkodnak, mint a München (2005), A király beszéde (2010), vagy A könyvtolvaj (2013). Geoffrey Rushnak az a mániája, hogy a moziban az emberek úgy nézik a filmet, mint ahogy olvasnak, azaz balról jobbra, ezért minden alkalommal a képernyő bal oldalán igyekezett megjelenni.

1 2 3 4