8 színész, akik győzelmük ellenére sem vettek részt az Oscar gálán

  • 3 hét ago
  • 16606 Views
  • 4 4
8 színész, akik győzelmük ellenére sem vettek részt az Oscar gálán

Nem minden színész vagy színésznő álmodozik arról, hogy köszönő beszédet mondjon az Oscar-on. Ennek több oka is lehet. Ezen kifogások közé tartozik például a politikai helyzet, munka vagy betegség.

Íme 8 olyan színész vagy színésznő, akik nem vettek részt a díjátadáson, pedig nyertek.

1) Marlon Brando – Keresztapa (1973)

Marlon Brando – Keresztapa (1973)

Marlon Brando 1955-ben megnyerte a legjobb férfi színész díját A rakparton című drámáért. 1973-ban viszont, amikor elhódította a legjobb színész díját a Keresztapáért, akkor nem volt jelen az Oscar-on, helyette egy Sacheen Littlefeather nevezetű nő lépett a színpadra és Brando nevében megtagadta a díjat.

2) George C. Scott – A tábornok (1971)

George C. Scott – A tábornok (1971)

Miután George C. Scott megnyerte a legjobb színésznek járó díjat a A tábornok című filmért, tett egy Oscar ellenes kijelentést, amely nagyon ellentmondásos volt és végül a Times címlapján végezte. Meglepő módon így is megnyerte a díjat, majd a film producere, Frank McCarthy elfogadta a díjat Scott nevében.

3) Woody Allen – Annie Hall (1978)

Woody Allen – Annie Hall (1978)

Woody Allen már rutinszerűen kimaradt az Oscar-ról 1978 óta, amikor az Annie Hall-al nyerte meg a legjobb rendező, legjobb film és a legjobb eredeti forgatókönyv díját is. Később sem ment el, amikor megnyerte a legjobb forgatókönyv díját, egyszer az Éjfélkor Párizsban-ért, máskor pedig a Hannah és nővérei-ért.

1 2 3