12 megdöbbentő tény az FBI-ról, amiről nem tudtuk, vajon igaz-e?

  • 2 hónap ago
  • 7897 Views
  • 1 0
12 megdöbbentő tény az FBI-ról amiről nem tudtuk, vajon igaz-e?

Az 1908-ban alapított Szövetségi Nyomozó Iroda kiállta az idő próbáját egyenlőre. A világszerte ismert, bűnözővadász szervbe filmeken keresztül, s néhány elhintett hírmorzsán keresztül tekinthetünk be.

Az FBI a saját Bitcoin-pénztárcájának birtoklásától a Borat kivizsgálásáig az extraszenzoros észlelés kísérletezéséig terjedő ügyeit vesszük górcső alá, s ezalatt kiderül hogy az irodáról szóló hírek sokkal szélesebbek, változatosabbak és érdekesebbek, mint ahogy el tudtuk volna képzelni.

1) „Kérem ne zárja be ezt az ajtót ma este” -üdvözlettel, betörők

12 megdöbbentő tény az FBI-ról amiről nem tudtuk, vajon igaz-e?

1971-ben egy háborúellenes aktivisták egy csoportja betört az FBI Delaware irodájába mégpedig úgy, hogy egyszerűen egy jegyzetet hagyott az ajtón: „Kérem, ne zárja be ezt az ajtót ma este.” A betörést 40 évig nem oldották meg, amíg az aktivisták elő nem léptek 2014-ben. A fájlok, amelyeket a „Betörés: J Edgar Hoover titkos FBI-jának felfedezése” című könyvben dokumentáltak, sok üzleti titkot és az amerikai polgárok számára sajnos bizonyítékot jelentettek a széles körű felügyeletre.

2) Megvizsgálták Boratot

12 megdöbbentő tény az FBI-ról amiről nem tudtuk, vajon igaz-e?

Sacha Baron Cohen színészt egy FBI-ügynökökből álló csapat vizsgálta, s sokféle panasz után követte mozgását, amikor a Boratot forgatta az Egyesült Államokban. Az emberek panaszkodtak egy „furcsa, bajuszos emberre, aki egy fagylaltkocsiban utazik”, sőt terroristának is nevezték.

3) Akik érdekesek voltak az FBI számára

12 megdöbbentő tény az FBI-ról amiről nem tudtuk, vajon igaz-e?

Ami más hírességeket illeti, az FBI-nál sokkal több fájl található, mint amennyit a legtöbbünk elgondolna. Őrizetük alatt olyan magas rangú embereket vádoltak meg azzal hogy kommunisták voltak, mint például Frank Sinatra, Marilyn Monroe és Lucille Ball. Más érdekes ügyi dossziék, amelyek mindegyike nyilvánosan elérhető, a következő magas rangú személyekről készültek:

Martin Luther King jr. – kommunistaként, agitátorként vádolták az Egyesült Államok polgári jogi mozgalma alatt, és J. Edgar Hoover Amerika legerősebb és legveszélyesebb emberének vélte az „I have a dream” beszéd után .

Charlie Chaplin – kommunista szimpatizátorként vádolták meg, és később az Egyesült Államokból kitiltották.

Helen Keller – azért, mert társadalmi aktivista és „radikális” volt.

Samuel L. Jackson – társadalmi aktivistaként és a Fekete Párducok aktivistacsoport tagjának vádolták.

1 2 3 4