20 híres színész, aki visszautasította egy sikerfilm szerepét

  • 8 hónap ago
  • 24506 Views
  • 2 1
20 híres színész, aki visszautasította egy sikerfilm szerepét

Rengeteg film vált világklasszissá, de nem csak a történet, hanem a benne szereplő színészek és színésznők miatt is. Ám azt nagyon kevesen tudják, hogy például a Titanic című filmhez több színészt is megnéztek, hogy ki lehetne a legjobb Jack szerepére, ám a választás mégis DiCapriora esett, mert ő bizonyult a leghitelesebbnek. Pontosan ilyen volt még az ikonikus Micsoda Nő!, ahol kezdetben nem Julia Roberts-et akarták Vivian szerepére, hanem egy teljesen másik színésznőt.

De voltak olyan filmek és szerepek, amiket nem a filmrendezők, hanem maguk a színészek mondtak vissza, mert kevesebb pénzt kaptak volna érte, mint amennyit szerettek volna, vagy épp azért mert nem értették a film lényegét. Biztosra vesszük, hogy miután ezek a filmek rengeteg Oscar és Golden Globe-díjat nyertek el, azok a színészek bánták a percet, mikor nem vállalták el a felkínált karakterek eljátszását.

1) Sacha Baron Cohen, mint Freddie Mercury (Bohém Rapszódia)

Eleinte Sacha Baron Cohen játszotta volna el Freddie szerepét, ám ezt vissza kellett utasítania, mert azt szerette volna, ha ez a film sokkal valósághűbb lenne. Így Rami Malek váltotta fel Sacha-t, és bátran állíthatjuk, hogy a színész zseniálisan alakította Mercuryt.

2) Emily Watson, mint Amélie (Amélie csodálatos élete)

Jean-Pierre Jeunet, vagyis a film rendezője úgy gondolta, hogy Emily Watson tökéletes lesz Amélie karakterének megszemélyesítésére, mindezt azért mert nagyon megtetszett neki amikor a “Hullámtörés” című filmben játszott. Ám a színésznő visszautasította az ajánlatot, mert nem érezte magáénak a francia nyelvet és nem gondolta, hogy ilyen kevés idő alatt maximálisan el tudná sajátítani. Audrey Tautou szereplése azonban teljesen lenyűgözte a rendezőt, így ő kapta meg a szerepet.

3) Matt Damon, mint Jake Sully (Avatar)

A 20th Century Fox kizárólag neves színészeket szeretett volna szerepeltetni a filmben. Először Matt Damont kérték fel a szerepre, ám ő sokkal több pénzt kért volna, mint amennyit ki tudtak fizetni, így visszautasította az ajánlatot. Miután az Avatar hatalmas népszerűségnek örvendett, Matt megbánta, hogy nem bólintott rá, Jake Sully szerepére.

4) Emma Watson, mint Hamupipőke (Hamupipőke)

Legelőször Emma-nak szánták a szerepet, ám ő visszautasította az ajánlatot, azzal az indokkal, hogy a karakter nem megfelelő a számára. Ennek tükrében a szerepet végül Lily James kapta meg, aki valóban lenyűgözően játszotta el Hamupipőkét.

5) Al Pacino, mint Han Solo (Csillagok háborúja)

Először Al Pacino-nak ajánlották fel Han Solo szerepét a Csillagok háborújában, aki visszautasította az ajánlatot miután elolvasta a film forgatókönyvét. A színész úgy gondolta, hogy a szerep túlságosan bonyolult a számára.

1 2 3 4