A 10 legdrágább kutya a világon, amelyek hihetetlenül bájosak

  • 2 év ago
  • 11813 Views
  • 2 3
A 10 legdrágább kutya a világon, amelyek hihetetlenül bájosak

Azt mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja. És ha azt szeretnéd, hogy a barátod egy bizonyos fajtához, vérvonalhoz vagy színhez tartozzon, akkor hatalmas összegeket kell fizetned.

2. Kis oroszlánkutya

Kis oroszlánkutya

Kialakulása az 1500-as évekre tehető. Az európai arisztokrácia körében évszázadokon át igen kedvelt fajta volt. Goy Alba hercegét ábrázoló, az 1700-as évek végén készült festményén is találkozunk vele. Később népszerűsége rohamosan csökkent, 1960 táján a világ egyik legritkább fajtájaként tartották számon. Az utóbbi években – különösen az Egyesült Államokban – ismét népszerűbb ez az értelmes, jó természetű állat. Ára 1.4 és 3 millió forint között van.

1. Szamojéd

Szamojéd

A szamojéd (samoyed) kutyafajta az őshazájában, Szibériában, a Jenyiszej és az Ob folyó közötti területen élő szamojéd népcsoportról kapta nevét, az ottani emberek mindenes munkakutyája volt. Használták rénszarvasterelésre, szánhúzásra és vadászatra egyaránt – a szamojédek nagy becsben tartották kutyáikat, hiszen a mindennapi túlélés nélkülük lehetetlen lett volna számukra. A mai szamojédek rendkívül tetszetős küllemű és kedves karakterű kutyák, elsősorban kedvencként tartják őket, de kiválóan alkalmasak különböző kutyás sportokra is (szánhúzás, terelés, agility stb.). Az ára 1 és 3.2 millió forint között mozog.

12 híresség lánya, akik örökölték az apjuk báját

(Forrás: harmonikum.co)

1 2 3 4