Nem fogod elhinni, de ez a 13 bizarr teremtmény létezik

  • 2 év ago
  • 35554 Views
  • 2 1
Nem fogod elhinni, de ez a 13 bizarr teremtmény létezik

Az állatvilág elképesztő teremtményekkel van tele. Az anyatermészet szeret játszani velünk, mégpedig úgy, hogy olyan őrült teremtményeket alkot, amiken mi csak ámulunk és bámulunk.

Alábbi összeállításunkban olyan lényeket gyűjtöttünk össze, melyek valóban léteznek és annak ellenére, hogy bizarr formát öltenek, mindenképpen Földünket színesítik.

1) Angóranyúl

Angóranyúl

Az angóranyúl a domesztikált nyulak egyik típusa, melyet hosszú sima gyapja miatt tenyésztenek. Az angóra az egyik legrégebbi nyúlfajta, eredetileg feltehetőleg Ankarából(történelmi nevén Angóra), Törökországból származik, az angórakecskével és az angóramacskával együtt.

2) Ankole-Watusi marha

Ankole-Watusi marha

Az Ankole-Watusi marha az afrikai zebu, a Sanga marha egyik fajtája. Az állatot, külön Ankole-nak vagy Watusi-nak is nevezik. Évszázadokig tenyésztették, és még tenyésztik Afrikában. Manapság betelepítették Európába, Észak- és Dél-Amerikába, valamint Ausztráliába is. Ez az állat, középméretű szarvasmarha, testtömege általában 430-540 kilogramm; bikák akár 540-730 kilogrammosak is lehetnek.

3) Tengeri fecske

Tengeri fecske

Nyílt tengeri csupaszkopoltyús csiga, megtalálható a világ óceánjaiban a mérsékelt övi és trópusi vizekben. Találtak ilyen csigákat Dél-Afrika keleti és déli partjainál, európai vizekben, Ausztrália keleti partján és Mozambikban is. Fejjel lefelé lebeg az óceán felszínén.

4) Arany teknősbogár

Arany teknősbogár

Az Arany teknősbogár (Charidotella sexpunctata, korábban Metriona bicolor-ként ismert) egy gyakori észak-amerikai bogárféle, amely leggyakrabban kedvenc eledelén, hajnalka-leveleken található. Meg tudja változtatni a színét: először apró drágakőnek, vagy arany katicabogárnak tűnhet, de meg tudja változtatni a felhám fényvisszaverő-képességét úgy, hogy a külső rétegek átlátszóvá válva egy katicabogár-szerű, piros alapon fekete pöttyös színezetet tárnak fel.

1 2 3 4