A 10 kedvenc filmünk Kevin Costner-től, amiket mindenképpen látnod kell

  • 2 év ago
  • 13835 Views
  • 4 1
A 10 kedvenc filmünk Kevin Costner-től, amiket mindenképpen látnod kell

Kevin Costner amerikai színész, producer és rendező, azaz három az egyben. Színészként ismerik a legtöbben, ám legnagyobb sikerét rendezőként érte el, amikor is kiérdemelte az Oscar-díjat a Farkasokkal táncoló című filmjéért.

A Golden Globe-, és Emmy-díjas színész pályafutásából válogattuk ki a 10 kedvenc filmünket. Természetesen a lista szubjektív, így akadhat közte olyan, amit te lehet, hogy kihagynál.

10. Újoncok napja (Draft Day, 2014)

Újoncok napja (Draft Day, 2014)

Sonny Weawer (Kevin Costner) futball menedzsernek az NFL Draft, azaz az Amerikai Futballszövetség “sorozónapján” lehetősége nyílik rá, hogy megmentse a Cleveland csapatát, de ehhez egy igazi tehetséget kell leszerződtetnie. Gyors döntést kell hoznia, hogy mit hajlandó feláldozni a tökéletesség keresésében, s közben teljesen elmosódik a határ a személyes és szakmai élete között ezen a napon, amely több száz fiatalember életét változtatja meg, kiknek a legfőbb álmuk, hogy az NFL-ben játszhassanak.

9. Mr. Brooks (2007)

Mr. Brooks (2007)

Mr. Brooks (Kevin Costner) élete látszólag semmi kivetnivalót nem hagy maga után, az üzletben sikeres, emellett boldog családapa. A felszín alatt azonban szörnyű titok lapul, Brooks valójában egy sorozatgyilkos. Már két éve, hogy leállt, de nem bírja elfojtani gyilkos ösztöneit, és megöl egy szeretkező párt. Azonban van egy szemtanú, aki le is fényképezte gyilkolás közben. Nemsokára fel is keresi Mr. Brooksot, hogy megzsarolja, de nem pénzt akar, ehelyett egy egészen elképesztő kéréssel áll elő. Miközben Mr. Brooks a zsarolójával bajlódik, Tracy Atwood (Demi Moore), az ügyes nyomozó már a nyomában liheg.

8. Robin Hood – A tolvajok fejedelme (Robin Hood: Prince of Thieves, 1991)

Robin Hood – A tolvajok fejedelme (Robin Hood: Prince of Thieves, 1991)

Robin of Locksley igazi angol nemes, aki nem késlekedik útra kelni Oroszlánszívű Richárddal a keresztes háborúban. A Szentföldön azonban fogságba esik, és csak évek múltával szabadul ki egy mór harcos, Azeem segítségével. Ők ketten végül sikeresen visszatérnek Angliába, ám rá kell jönniük, hogy Richárd király távollétében az országban eluralkodott a káosz. A Locksely család ősi birtoka összeomlott, Robin apja meghalt, mégpedig Nottingham bírájának kegyetlenkedései miatt. Robin úgy dönt, bosszút áll, és megtorolja az igazságtalanságot. Beveszi magát a sherwoodi erdőbe, ahol a számkivetettekből toboroz magának csapatot.

7. John F. Kennedy – A nyitott dosszié (JFK, 1991)

John F. Kennedy – A nyitott dosszié (JFK, 1991)

Oliver Stone monumentális alkotásában az amerikai történelem egy mindenki által ismert, ám kevesek által értett tragikus fejezetét tárja elénk, John F. Kennedy meggyilkolását. A tragédiát övező számtalan rejtély közepette igyekszik utat találni Jim Garrison (Kevin Costner), a magányos jogász, aki fel akarja tárni az igazságot, és meg akarja találni a választ a mindenkit foglalkoztató kérdésre: ki ölte meg valójában Kennedyt?

1 2 3