12 mindennapi tárgy, aminek rejtett funkcióját valószínűleg te sem ismered!

  • 2 év ago
  • 18969 Views
  • 2 5
12 mindennapi tárgy, aminek rejtett funkcióját valószínűleg te sem ismered!

Fogyasztói társadalomban élünk, ennek következtében sokkal több tárgy, hétköznapokat segítő és nekünk időt spóroló eszköz vesz körül minket, mint szüleinket/nagyszüleinket. A jelen kor tudósai és feltalálói minden erejükkel azon vannak, hogy minél praktikusabb, hasznosabb tárgyakat, programokat találjanak fel azért, hogy életünket megkönnyíthessék!

Most 12 olyan dolgot/tárgyat mutatunk nektek, amik régóta léteznek, mégsem ismerjük pontosan megfelelő használatukat, vagy azt, hogy miért pont úgy néznek ki és készülnek el, mint ahogy!

1. Mélyedések a bögrék alján

Mélyedések a bögrék alján

Mielőtt azt hinnéd, egyáltalán nem az anyag kispórolása volt az elsődleges cél….A kerámia/porcelán tárgyak, tálak, poharak alján lévő kis mélyedés a forró edények és a hideg felületek között keletkező vízgőz és nyomás csökkentésére szolgálnak. A tervezők egy ilyen egyszerű, de mégis nagyszerű trükkel biztosítják azt, hogy a fellépő hőkülönbségek miatt ne repedjen meg a bögre, tányér vagy akár a nagyi féltve őrzött leveses tálja.

2. Fiókok, rekeszek a sütő alatt

Fiókok, rekeszek a sütő alatt

A legtöbben a tepsik, edények tárolására használják, hibásan. Ugyanis ezen fiókok a főzési folyamat során már elkészült fogások melegen tartását segítenék elő, valamint tányérok előmelegítésre szolgálnak.

3. A sörösüveg hosszú nyaka

A sörösüveg hosszú nyaka

A tervezők azt képzelték, hogy a sör fogyasztás közben az emberek ennél a vékonyított, hosszú üvegrésznél markolják majd az üveget, ezzel megóvva italukat a felmelegedéstől.

1 2 3 4